Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Nevienam no minētajiem ministru amatu kandidātiem nav iespējams iegūt Saeimas atbalstu

Nevienam no minētajiem ministru amatu kandidātiem pagaidām nav izredžu tikt apstiprinātiem ministru amatos, liecina aģentūras LETA veiktā aptauja. "Ja valdība mēnesi ir strādājusi bez ministriem, tad var strādāt arī tālāk," sacīja partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Ja valdība mēnesi ir strādājusi bez ministriem, tad var strādāt arī tālāk," sacīja partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Jau ziņots, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) šodien tieslietu ministra amatam pieteica Auces mēru Gintu Kaminski (LZS), taču viņa kandidatūru neatbalsta pērējās koalīcijas partijas. "Es cienu ZZS neatlaidību, publiskajā telpā nosaucot kandidātus, taču, visdrīzāk, šis kandidāts netiks uzskatīts par nopietnu pretendentu," sacīja Āboltiņa.

Lai arī premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien apstiprināja, ka viens no ārlietu ministra amata kandidātiem varētu būt bijušais diplomāts Aivis Ronis, viņa kandidatūru neatbalsta ZZS un arī atsevišķi JL deputāti.

Saeimas kuluāros kā tieslietu ministra amata kandidāts ir izskanējis arī advokāta Laura Liepas vārds, žurnālistiem atzina "Pilsoniskās savienības" (PS) frakcijas vadītāja Anna Seile. Asi iebildumi pret Liepas virzīšanu tieslietu ministra amatā esot ZZS, jo viņš it kā pārstāvējis Ventspils mēra Aivara Lemberga oponenta Oļega Stepanova intereses.

Liepa aģentūrai LETA sacīja, ka viņš iepriekš ir ticis uzrunāts kā iespējamais pretendents tieslietu ministra amatam, taču jau tad atbildējis, ka jūtas pagodināts par šo aicinājumu, taču amatu nevar ieņemt, jo uzskata, ka šim amatam ir labāki un vērtīgāki pretendenti.

Vaicāts, vai viņš personīgi ir bijis Ventspils mēra Aivara Lemberga oponenta Oļega Stepanova advokāts, Liepa sacīja, ka ar klientu lietu risināšanu nodarbojas advokātu birojs, kurā aktīvas ir ap 1000 lietu, tādējādi viņš nevar to atcerēties.

Savukārt Stepanova preses pārstāvis Aleksandrs Niklass aģentūrai LETA sacīja, ka, cik viņam zināms, Liepa Stepanovu nevienā lietā nav pārstāvējis.

Koalīcijas partiju vidū nav panākta vienošanās par vakantajiem ministru amatu kandidātiem, bet valdība turpinās strādāt esošajā sastāvā, un tai no šodienas, Jānim Lagzdiņam aizejot no TP, ir tieši puse jeb 50 balsis Saeimā.