Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Atklāts provizoriskais 10. Saeimas sastāvs

Zināms provizoriskais 10.Saeimas sastāvs, ziņo Latvijas Televīzijas Ziņu dienests.

No "Vienotības" saraksta Saeimā varētu būt iekļuvuši no Rīgas vēlēšanu apgabala - Ģirts Valdis Kristovskis, Ojārs Kalniņš, Lolita Čigāne, Rasma Kārkliņa, Ints Dālderis, Inguna Rībena, Andris Buiķis, Ilze Viņķele, Imants Lieģis, bet aiz svītras palikuši Linda Mūrniece un Vaira Paegle.

No Vidzemes ievēlēti Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, Ilma Čepāne, Ainars Latkovskis, Ina Druviete, Edvards Smiltēns, Andris Vilks, Arvils Ašeradens, Dzintars Ābiķis, Guntars Galvanovskis, Dzintra Hirša un Ilze Vergina.

No Latgales vēlēšanu apgabala varētu būt ievēlēti Aleksejs Loskutovs un Kārlis Šadurskis, bet no Kurzemes - Solvita Āboltiņa, Janīna Kursīte-Pakule, Silva Bendrāte un Ingmārs Kuklis. No Zemgales ievēlēti Sarmīte Ēlerte, Artis Kampars, Dzintars Zaķis, Atis Lejiņš, Aigars Štokenbergs un Klāvs Olšteins.

"Vienotībai" kopumā 10.Saeimā būs 33 mandāti.

No "Saskaņas centra" Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlēti Jānis Urbanovičs, Sergejs Dolgopolovs, Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs, Sergejs Mirskis, Nikolajs Kabanovs, Igors Pimenovs, Mihails Zemļinskis, Igors Meļņikovs, Aleksejs Holostovs, Sergejs Potapkins, Aleksandrs Vasiļjevs, no Vidzemes - Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Juris Silovs, Aleksandrs Sakovskis, no Latgales - Jānis Tutins, Raimonds Rubiks, Ivans Ribakovs, Vladimirs Nikonovs, Tatjana Mieriņa, Aleksandrs Jakimovs, Aleksejs Burunovs, Sergejs Fjodorovs, no Kurzemes - Valērijs Agešins, Sergejs Dikterjovs, no Zemgales - Vitālijs Orlovs un Vladimirs Reskājs.

"Saskaņas centram" būs 29 mandāti.

Zaļo un zemnieku savienība ieguvusi 22 mandātus. No Rīgas ievēlēti Raimonds Vējonis, Kārlis Seržants, Jānis Strazdiņš, no Vidzemes - Jānis Dūklavs, Ingmārs Līdaka, Iveta Grigule, Armands Krauze, Vitauts Staņa, Andris Bērziņš, no Zemgales - Augusts Brigmanis, Andris Bērziņš, Uldis Augulis, Dace Reinika, Aivars Dronka, no Latgales - Staņislavs Šķesters, Skaidrīte Pilāte, Jānis Klaužs, no Kurzemes - Gundars Daudze, Aija Barča, Dana Reizniece, Oskars Zīds un Dita Role.

No apvienības "Par labu Latviju" Kurzemē ievēlēts Ainars Baštiks, Vidzemē - Māris Kučinskis un Guntis Ulmanis, Latgalē - Rita Strode un Monvīds Švarcs, Rīgā - Ainārs un Inese Šleseri, bet Zemgalē - Andris Šķēle. Šim politiskajam spēkam Saeimā būs astoņas vietas.

No apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ievēlēti astoņi deputāti: no Rīgas - Dzintars Rasnačs un Einārs Cilinskis, no Vidzemes - Raivis Dzintars, Visvaldis Lācis, Jānis Dombrava, no Latgales - Jānis Trupovnieks, no Kurzemes - Gaidis Bērziņš, bet no Zemgales - Imants Parādnieks.