Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Zināmi ievēlētie Saeimas deputāti no Vidzemes vēlēšanu apgabala

Zināmi tie Saeimas deputāti, kas ievēlēti no Vidzemes vēlēšanu apgabala, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija.

Politisko partiju apvienība "Vienotība" Vidzemē ir ieguvusi 12 no kopumā 27 mandātiem, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - sešus, "Saskaņas centrs" (SC) - četrus, apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - trīs, bet "Par labu Latviju" (PLL) - divus.

Līdz ar to no "Vienotības" saraksta Saeimā iekļuvuši Valdis Dombrovskis (JL), Artis Pabriks (SCP), Ilma Čepāne (PS), Ainars Latkovskis (JL), Ina Druviete (PS), Andris Vilks (PS), Edvards Smiltēns (SCP), Dzintars Ābiķis (SCP), Arvils Ašeradens (PS), Guntars Galvanovskis (JL), Dzintra Hirša (PS) un Ilze Vergina (PS).

No ZZS - Ingmārs Līdaka, Jānis Dūklavs, Iveta Grigule, Andris Bērziņš, Vitauts Staņa un Didzis Zemmers.

No SC - Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Juris Silovs un Aleksandrs Sakovskis.

No VL-TB/LNNK ievēlēts Raivis Dzintars (VL), Visvaldis Lācis (VL) un Jānis Dombrava (VL).

Savukārt no PLL Saeimā iekļuvuši Māris Kučinskis (TP) un Guntis Ulmanis.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, "Saskaņas centrs" (SC) - 29 mandātus, Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) - 22 mandātus, bet "Par labu Latviju" (PLL) un VL-TB/LNNK - pa astoņiem mandātiem.

Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

Visticamāk, jaunajā Saeimā valdības koalīciju veidos "Vienotība", ZZS un VL-TB/LNNK, vakar paziņoja partiju līderi. Sarunas par koalīciju turpināsies arī šodien - "Vienotībai" plānota tikšanās ar "Saskaņas centru".