Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Par nacionālistu iekļaušanu koalīcijā Zatlers viedokli izteiks nākamnedēļ

© publicitātes

Valsts prezidents Valdis Zatlers par nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" (VL-TB/LNNK) iekļaušanu koalīcijā viedokli paudīs tikai otrdien, 26.oktobrī.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta preses padomnieces, preses sekretāres vietniece Daiga Holma, Zatlers pagaidām atturas no komentāriem šajā jautājumā un tos, visticamāk, sniegs tikai nākamnedēļ, otrdien, pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski (JL).

Kā LETA jau ziņoja, Dombrovskis šodien pēc tikšanās ar VL-TB/LNNK pārstāvjiem žurnālistiem sacīja, ka patlaban zuduši šķēršļi VL-TB/LNNK iekļaušanai koalīcijā, kurā darbosies apvienība "Vienotība" un Zaļo zemnieku savienība (ZZS).

VL-TB/LNNK jaunajā valdībā tiktu deleģēts viens - tieslietu ministra - amats. Pēc Dombrovska teiktā, būtu vēlams, ja šo amatu ieņemtu cilvēks ar jau iepriekšēju pieredzi Ministru kabineta darbā - Gaidis Bērziņš vai Dzintars Rasnačs.

Pirms tam, pēc Zatlera konsultācijām ar visām 10.Saeimā iekļuvušajām partijām, Zatlers pozitīvi vērtējis Dombrovska piedāvāto koalīcijas modeli no četrām, nevis trim partijām, bez "Vienotības", VL-TB/LNNK un ZZS koalīcijā iekļaujot arī otru lielāko vēlētāju atbalstu ieguvušo apvienību "Saskaņas centrs" (SC).

Zatlers iepriekš Dombrovska četru partiju koalīcijas modeli nosaucis par "labu pamatu diskusijām".