Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeimas priekšsēdētāja topošajiem uzņēmējiem: inovāciju pamatā ir radošums

Jaunu ideju un inovatīvas uzņēmējdarbības, uz ko mēs visā valstī tiecamies, pamatā ir tieši radošums, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 13.aprīlī, jauno uzņēmēju dienu ietvaros uzrunājot skolēnu mācību uzņēmumu konkursa nacionālā fināla uzvarētājus.

"Tieši radoša pieeja ikkatram darbam ikdienas gaitās būs tā, kas mūsu valsti padarīs par plaukstošu, attīstītu un mīlētu. Mūsu pašu spēkos ir veidot Latviju par vietu, kur ikkatrs jūtas piederīgs, vajadzīgs un gaidīts," teica S.Āboltiņa, ar atzinību vērtējot jauniešu aktivitāti un uzdrīkstēšanos uzņēmējdarbībā.

"Šodien, esot kopā ar jums un domājot par mūsu Latvijas nākotni, mana sirds ir mierīga. Šo pārliecību es gūstu ik reizi, kad sastopos ar gudriem un drosmīgiem jauniem cilvēkiem. Arī šeit mēs redzam ideju pārpilnus, izglītotus un darboties gribošus jauniešus no visām Latvijas malām - ar degsmi sirdī un lepnumu par savu valsti," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Sveicot uzvarētājus, S.Āboltiņa atzina, ka tieši aktīvi un darboties griboši cilvēki būs tie, kas veidos Latviju par plaukstošu un pārtikušu valsti un ar savu darbu un attieksmi noteiks to vietu, ko Latvija ieņems Eiropā un pasaulē.

Konkursa laureāti dosies pārstāvēt Latviju starptautiskā jauno uzņēmēju konkursā Rumānijā. Skolēnu mācību uzņēmumu konkursa mērķis ir kalpot par praktisku platformu, kur skolēni reālā biznesa vidē var pārbaudīt savas spējas pieņemt pārdomātus lēmumus, mācīties uzņemties atbildību, attīstīt radošumu un noticēt sev, veicinot skolēnos - topošajos uzņēmējos - uzņēmību un uzdrīkstēšanos.

Skolēnu mācību uzņēmumi ir biznesa izglītības organizācijas Junior Achievement - Young Enterprise Latvija praktiskā mācību programma, kas Latvijas skolās tiek īstenota jau 16 gadus.