Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Neciešāmā svelme piespiež par stundu pārcelt opermūzikas koncertu Siguldā

© f64

Saskaņā ar laika prognozēm, Latvijā nedēļas nogalē svelme pastiprināsies un gaisa temperatūra pārsniegs 30 grādus. Tādēļ XXII Starptautisko Siguldas Opermūzikas svētku organizatori – Siguldas novada pašvaldība un biedrība “Siguldas Opermūzikas svētki” – pieņēmuši lēmumu svētdien, 3.augustā, par vienu stundu – no plkst.17.00 uz plkst.18.00 – pārcelt Siguldas Opermūzikas svētku Galā koncertu.

Siguldas Opermūzikas svētku organizatori skaidro, ka koncerta pārcelšanas iemesli ir vairāki: „Opermūzikas svētku radošā komanda ir norādījusi, ka gaidāmā svelme kaitē mūzikas instrumentiem, piemēram, karstuma dēļ izkūst instrumentu lakas un nav iespējama orķestra uzstāšanās. Tāpat, konsultējoties ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, vēlreiz pārliecinājāmies, ka pēcpusdienas svelme nav tikai fiziski nepatīkama, bet, ilgstoši uzturoties tiešos saules staros – bīstama. Vēlamies, lai skatītājiem koncerts ir skaists muzikāls baudījums.”

Siguldas Opermūzikas svētki sākas šodien, 1.augustā, ar ieskaņas koncertu „No latviešu līdz pasaules klasikai” Siguldas Jaunās pils dārzā plkst.19.00.