Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

LLU – sakārtota studiju vide moderni domājošam jaunietim

I. Pilvere uzsver, ka pēdējos gados LLU materiāli tehniskajā nodrošinājumā ieguldīti 18 miljoni eiro un piedzīvotas lielas pārmaiņas – rekonstruēta Valdekas pils, rudenī Pārtikas tehnoloģijas fakultāte tiks pārcelta uz jaunizbūvētu ēku, ir iekārtotas mūsdienīgas laboratorijas, izremontētas dienesta viesnīcas u. c. © F64

Lauksaimniecība, būdama viena no valsts ekonomikas stūrakmeņiem, darba tirgū nodrošina stabilu pieprasījumu pēc speciālistiem, kas augstskolā tiek meklēti vēl pirms studiju beigšanas. Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) piedāvā unikālas studiju programmas jauniešiem, kuri ir gatavi apgūt zināšanas specifiskās nozarēs, ar ko veiksmīgi konkurēt Latvijas un ES darba tirgū.

LLU piedāvā plašu studiju programmu klāstu, kas nav salīdzināms ar citu augstskolu piedāvājumu, – unikālas studiju programmas, kuras nav apgūstamas nekur citur Latvijā un ir saistītas ar lauksaimniecību, mežsaimniecību, veterinārmedicīnu, pārtikas tehnoloģiju un ainavu arhitektūru, norāda LLU rektore Irina Pilvere, uzsverot, ka šīs ekonomikai tik svarīgās jomas nevar pilnvērtīgi attīstīties bez jauniem speciālistiem, kas veidos inovatīvus produktus, strādās ar modernām tehnoloģijām un pārzinās jaunākās tirgus tendences.

«Pirms Latvijas iestāšanās ES nozarei bija samērā zems prestižs, lauksaimnieki savus bērnus nemudināja mācīties LLU, jo lauksaimniecībā neredzēja biznesa iespējas, bet tagad situācija ir krasi mainījusies – nozare ir moderna, milzīgu iespēju pilna, un tajā ik uz soļa ir daudz izaicinājumu, tāpēc nepieciešamas jaunas zināšanas un kompetences,» papildina rektore.

«Līdz ar mūsu monopola studiju virzieniem piedāvājam arī populārās un pieprasītās studijas informācijas tehnoloģijās, ekonomikā, socioloģijā, pedagoģijā un dažādās inženierzinātnēs – visu, kas mūsdienu jaunieti varētu interesēt. No citām augstskolām atšķiramies ar to, ka esam daudz pieejamāki gan studiju maksas, gan ikdienas izmaksu ziņā, kas Jelgavā ir mazākas nekā galvaspilsētā. Universitātes objekti pārsvarā atrodas pilsētas centrā, un, ejot kājām, tos var sasniegt 15 minūšu laikā. Jelgava kļūst arvien sakārtotāka, un katru gadu tajā ierodas 1000 pirmā kursa studentu, kas ar savu aktivitāti un entuziasmu rada studentu galvaspilsētas atmosfēru.»

Aicinām apmeklēt LLU jau 2. un 3. jūnijā Topošo maģistrantu dienās, kas notiks Jelgavas pilī no pulksten 16 līdz 18. Pasākumu ievadīs lekcija Maģistra grāds kā investīcija, bet pēc tam varēs iepazīt plašo augstākā līmeņa studiju piedāvājumu, tajā skaitā programmas, kas saistošas arī jau strādājošajiem –Projektu vadība, Uzņēmējdarbības vadība, Sabiedrības pārvalde un citas. Tāpat pasākumā gaidīti interesenti, kuri vēlēsies izzināt arī pamatstudiju piedāvājumu.