Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspils pilsētas svētkus sagaida ar fotoalbumu "Ventspils 700+25"

Pēc Ventspils pilsētas domes pasūtījuma izdevusi karšu izdevniecība Jāņa sēta © Publicitātes foto

No 31. jūlija līdz 2. augustam Ventspils pilsēta ar plašu un daudzveidīgu svētku programmu atzīmēs 725. dzimšanas dienu.

2015. gads pilsētai un ventspilniekiem ir nozīmīgs ne vien kā 725. jubilejas gads, bet arī kā 25. gadskārta, kopš Ventspilī tiek svinēti Pilsētas svētki. Tieši Ventspils ir pirmā pilsēta Latvijā, kas 1990. gadā aizsāka šo tradīciju. Ventspils pilsētas dzimšanas diena tiek atzīmēta katru gadu – augusta pirmās nedēļas nogalē. Svētki ir ļoti iecienīti ne tikai starp ventspilniekiem, bet arī – pilsētas viesiem, ik gadu tiek sasniegti jauni apmeklējuma rekordi, līdz pat 130 000 viesu.

Ventspilī ir iedibināta vēl kāda tradīcija – reizi piecos gados veidot fotoalbumu, kurā tiek atspoguļota pilsētas attīstība laikā kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas, īpaši akcentējot pilsētas izaugsmi pēdējos piecos gados.

Fotoalbums «Ventspils 700+25» ir jau ceturtā šīs sērijas grāmata. Tajā vairāk nekā 200 lapaspusēs iekļauti fotoattēli un informācija latviešu, krievu, angļu un arī ķīniešu valodā par teju 200 dažādiem pilsētas objektiem un nozīmīgiem pasākumiem. Informācija fotoalbumā sakārtota vairākās tematiskās nodaļās – Valsts valstī, Ienāc pilsētā, Pilsētas sirds ir osta, Urbānās ainavas skaistums, Tuvāk Eiropai, Mūsu pilsētas bērni, Pilsētas dārgumi, Elpojam dziļi –, kuras papildina Latvijā un pasaulē pazīstamu personību vai uzņēmumu citāti par Ventspili – pasaules reklāmas autoritātes, brita Stīva Henrija, Maestro Raimonda Paula, žurnāla «Forbes», profesora, Latvijas Mākslas akadēmijas rektora Alekseja Naumova, trenera Sanda Prūša u.c.

Brits Stīvs Henrijs grāmatā raksturo Ventspils pilsētas tēlu: «Tā ir kā valsts zīmolvedība. Tas ir kā zīmols ar mērķi, ar vērtību! Fantastiski! Es pat varu teikt, ka Ventspils stāsts – tā ir forša ideja pārvērst pilsētu zīmolā un ar to rotaļāties. Es domāju, ka tā ir nākotne!»

Fotoalbums «Ventspils 700+25» no š.g. 1. augusta būs nopērkams Tūrisma informācijas centrā Dārzu ielā 6 Ventspilī.