Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Ventspils ar plašu sirdi nosvin pilsētas svētkus

Dzimšanas dienu ar gardām tortēm svinēja ne tikai Ventspils pilsēta, bet arī abas bērnu pilsētiņas – abām pusaudžu vecums 12 un 15 gadu © Juris PRESŅIKOVS, Ventas Balss

Ar plašu svētku programmu Ventspils pilsēta nosvinējusi savu 725. jubileju. Viens no krāšņākajiem pasākumiem, ko apmeklēja gan pilsētas viesi, gan ventspilnieki, bija svētku gājiens.

Šogad gājienā piedalījās 100 dažādi kolektīvi, kurus vērtēja žūrija un piešķīra vairākas nominācijas. Par krāsaināko un atraktīvāko tika atzīta pašvaldības uzņēmuma ŪDEKA komanda, bet jautrākā un skaļākā nenoliedzami bija olimpiskā centra Ventspils komanda. Ventspils pilsētas svētki nav iedomājami bez Starptautiskā ziedu paklāju festivāla, kas norisinājās jau 15. reizi. Šogad uzvaras laurus plūca floristu komanda no Japānas ar ziedu paklāju Dzimtas ģerbonis, otrajā godpilnajā vietā komanda Piedod no Rīgas ar ziedu paklāju Tavas pēdas – manas pēdas, Tavas pēdas – senču pēdas, Dzīvo, elpo – izstaro..., bet trešajā vietā arī Rīgas komanda Ziedu laiva ar mākslas darbu no ziediem Zem sievišķības zīmes. Šogad festivālā  piedalījās rekordliels floristu komandu skaits – 50 komandas no astoņām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas, Krievijas, Itālijas un Japānas. Ziedu paklāju festivāla devīze bija  Zīmes, ko ierosināja Ventspils iedzīvotāji.

Bērniem un vecākiem vislielāko prieku sagādāja abu Ventspils bērnu pilsētiņu dzimšanas dienas svinības ar Liepājas Leļļu teātra izrādēm Pifa piedzīvojumi, Velniņi un Makss un Morics.