Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Smukums meklējams Tukuma pusē!

© Publicitātes foto

Nav arī melots, ka pēc smukuma jābrauc uz Tukumu, jo visiem ceļotājiem šī puse ir zināma ar savām brīnišķīgajām pilīm – Durbi, Jaunmokām, Šlokenbeku, Jaunpili un Kukšu muižu.

Tukuma pusē ir arī Ķemeru nacionālais parks, kura Lielā Ķemeru tīreļa taka (attēlā) 2015. gadā ir bijis viens no apmeklētākajiem Kurzemes apskates objektiem un arī visvairāk fotografētajām dabas teritorijām. Uz šo purvu doties un iepazīt to visos gadalaikos piedāvā SIA «Purvu bridēji». Informācija – www.purvubrideji.lv.

2016. gada sezonā Ķemeru parks piedāvās apmeklētājiem atkal iepazīt arī dumbrāju mežus, jo Melnalkšņu dumbrāja laipa ir atjaunota. Īpaša ir Meža taka, kas iepazīstina ar ozolu gāršu. Būs apmeklējama arī Raganu purva taka jeb Sēru dīķu laipa. Informācija – www.kemerunacionalaisparks.lv.

2015. gada nogalē uzmanību piesaistīja un arvien lielāku interesi iegūst labirinta vārdu spēle atpūtas kompleksā «Sveikuļi». Maijā te taps vēl viens jaunums – aktīvā erudīcijas spēle «Pazīsti Latviju!». Informācija – www.sveikuli.lv.

Tukuma pilsētā darbu uzsākusi kokamatniecības meistardarbnīca «Koka dizaina centrs», kas piedāvā iepazīt un apgūt kokamatniecības prasmes un noslēpumus ekskursijās, radošajās darbnīcās un meistarklasēs. Te būs īstā vieta, kur uzzināt, kā savest kārtībā vecos koka logus vai vecāsmātes pūra skapi. Informācija – www.kokapasaule.lv.

Aizbraucot uz Pūri apmeklēt «Pure Chocolate» Šokolādes muzeju vai apmeklējot restorānu «Terase», var iegriezties ciemos pie akmeņkaļa Gata Celitāna darbnīcā «Kaltakmens». Apmeklējot šo darbnīcu, būs iespēja gūt priekšstatu, cik viegli vai grūti ir no tāda akmens «izdabūt laukā» jauku un sirsnīgu skulptūru. Informācija – www.kaltakmens.lv.

Turpat Pūres pusē šajā gadā viesus vasaras otrajā pusē un rudenī gaidīs Latvijas lielākā ķirbju audzētava – zemnieku saimniecība «Kliblapsas». Te tiek audzētas aptuveni 40 ķirbju šķirnes. Te savu ķirbīti atradīs arī tie, kuri deklarē: «Es ķirbjus neēdu!» Informācija – www.facebook.com/kliblapsas.

Pašā Tukuma pievārtē ir paslēpies viens no lielākajiem vīnogulāju dārziem. Te aptuveni 60 dažādas vīnogu šķirnes audzē zemnieku saimniecība «Mazburkas», kas viesus gatava uzņemt jau no maija līdz novembrim. Saimniecība nodarbojas arī ar aitkopību, tāpēc interesentiem saimnieki var izrādīt ne vien vīna dārzu, bet arī aitu ganāmpulku, kā arī var nobaudīt saimnieces gatavoto vīnu vai sulu.

Visvairāk ciemiņu Tukums gaida pašā vasaras viducī – no 15. līdz 17. jūlijam Tukumā svinēs Rožu svētkus. Braucam uz Tukumu un vedam mājās smukumu!

Vairāk var uzzināt Tukuma tūrisma informācijas centrā vai Tukuma puses mājaslapā www.visittukums.lv.