Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Aukstuma dēļ daļā Latgales un Ziemeļvidzemes skolēni pirmdien palika mājās

© Gints Ivuškāns/MN

Aukstuma dēļ daļā Latgales un Ziemeļvidzemes skolēni pirmdien palika mājās vai mācījās attālināti, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Alūksnes novada izglītības iestāžu apkopotā informācija liecina, ka Alūksnes vidusskolā bija ieradušies 45% pirmsskolas grupas audzēkņu, 65% skolēnu 1.-3.klasēs, 66% 4.-6.klasēs un 77% skolēnu 7.-12.klasēs.

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā pirmdien mācījās 95% skolēnu.

Ziemeru pamatskolā bija ieradušies 35% pirmsskolas grupas audzēkņu un 33% skolēnu 1.-9.klasēs. Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolā visi pirmsskolas grupas bērni bija palikuši mājās un tikai 6% 1.-9.klašu skolēnu šodien mācījās.

Balvu novada Baltinavas vidusskola jau brīvdienas informēja skolēnus un vecākus, ka, ņemot vērā laikapstākļu brīdinājumus par stipru salu, pirmdien mācības organizēs attālināti, taču pirmsskolas izglītības dežūrgrupa tika nodrošināta. Pirmdien nekursēja arī skolēnu autobusi.

Līdzīgu lēmumu bija pieņēmusi arī Viļānu vidusskolā un tās struktūrvienībā Dekšāru pamatskolā pirmdien 1.-7.klašu skolēni neapmeklēja skolu zemas gaisa temperatūras dēļ. Savukārt 8.-12.klašu skolēni mācījās attālināti. Viļānu vidusskolas direktore Ilze Valeniece aģentūrai LETA stāstīja, ka jau vakar klašu audzinātāji informējuši bērnus un vecākus par darba organizāciju pirmdien. Pirmdien nekursēja arī skolēnu autobusi un nedarbojās arī skolas ēdnīca. Savukārt nodarbības pirmskolas vecuma bērniem notika ierastajā režīmā.