Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Stradiņa slimnīcas jaunbūvē konstatē deformāciju nesošā kolonnā

© Ģirts Ozoliņš / F64

Būvkompānija SIA "Velve" ir konstatējusi deformāciju vienai no nesošajām kolonnām Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) A2 korpusa būvobjektā, aģentūru LETA informēja "Velves" pārstāvji.

Lai izvairītos no iespējama apdraudējuma būvobjektā strādājošām personām, teritorija ap kolonnu šobrīd ir pilnībā norobežota un darbi tās zonā no pirmā līdz piektajam stāvam pārtraukti.

Pasūtītājam, Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) un jaunbūves projektētājiem ir nosūtīts akts par fakta konstatāciju, kurā būvkompānija norādījusi, ka tai ir pamatotas šaubas par būvprojekta tehniskā risinājuma piemērotību, tāpēc iesaistītās puses tiek aicinātas veikt nepieciešamās papildu pārbaudes.

BVKB pārstāvji informēja aģentūru LETA, ka otrdien pēcpusdienā saņēmuši būvkompānijas "Velve" vēstuli. Lai noskaidrotu, vai vēstulē tiek minēta jau iepriekš zināma situācija, vai arī BVKB nav bijis informēts par šī fakta būtību, ceturtdien, 22.februārī, uz objektu dosies BVKB būvinspektors. Šobrīd aprakstītā situācija tiek pozicionēta kā jauna, bet atsauces tiek liktas uz 2022.gada mērījumiem.

Tuvākajā laikā tiks parakstīts lēmums par būvdarbu apturēšanu visā objektā, ņemot vērā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta veiktās izmaiņas būvatļaujā, no būvatļaujas pielikuma izslēdzot būvdarbu veicēju un atbildīgo būvdarbu vadītāju, skaidroja BVKB pārstāvji.

Apsekošanas laikā būvkompānija konstatējusi, ka PSKUS jaunbūves ceturtā stāva nesošajai konstrukcijai - metāla kolonnai - garenvirzienā vizuāli ir novērojams izliekums. Šāda deformācija jaunbūves nesošajā konstrukcijā nav pieļaujama, tādēļ darbi šajā zonā nekavējoties pārtraukti visos ēkas stāvos.