Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Rīgas dome apgūst sadarbības prasmes ar Zemessardzi

© Kaspars Krafts / F64

Ceturtdien, 4. aprīlī, Rīgas domē notika civilmilitārās sadarbības mācības “NATRIX 2024”, kas paredzētas, lai pašvaldība varētu sniegt atbalstu Zemessardzei civilās vides informācijas apzināšanā un nodrošināšanā sabiedroto spēku vienībām militāra apdraudējuma krīzes situācijās.

“Rīgai ir ļoti svarīga un nepieciešama cieša sadarbība ar NBS un NATO sabiedrotajiem, lai sekmētu Rīgas pašvaldības savstarpējo mijiedarbību ar aizsardzības struktūrām. Mūsu valsts militārās jomas stiprināšanas ir visu mūsu kopīgā atbildība, tāpēc šīs mācības veicina sadarboties civilajām un militārajām struktūrām,” uzsver Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Mācības notiek visā Latvijas teritorijā un tajās līdz 5. aprīlim piedalīsies karavīri un zemessargi no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes, Jūras spēkiem, Mācību vadības pavēlniecības, Zemessardzes, kā arī sabiedroto spēki no Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības Latvijā, ASV 5. korpusa, NATO Multinacionālās ziemeļu divīzijas un NATO Spēku integrācijas vienības. Tāpat šajās mācībās piedalīsies arī vairākas Latvijas pašvaldības.

Mācības “NATRIX 24” ir kā praktisks turpinājums vingrinājumiem “NAMEJS”, “PILSKALNS” un “RUPORS”, dodot iespēju nostiprināt gūtās iemaņas, tādējādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu Latvijā.