Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Pie Origo atklās Saules pulksteni

© publicitātes

Rīt, 14.novembrī pl.11.00 Stacijas laukumā pie tirdzniecības centra Origo, tiks atklāts interaktīvs un izglītojošs vides dizaina objekts - Saules pulkstenis – Origo Universe.

Pulkstenis ir veidots kā horizontāls dizaina objekts, kas ietilps riņķveida laukumā, kura diametrs ir 9 metri, bet pats saules pulkstenis pēc konstrukcijas ir pusmēness veida elipse ar 7 metru diametru.

Dizaina objektu veido nulles punkts, no kura tiek mērīti attālumi uz 11 kultūrvēsturiskām vietām – viduslaiku pilīm Latvijā. Norādes uz Latvijas pilīm papildina zodiaka zīmes un kompass - kultūras objekti valstīs ar kura palīdzību var iepazīt 10 valstu galvaspilsētu kultūras objektus.

ORIGO UNIVERSI idejas un dizaina autors ir Stacijas laukuma lietošanas koncepcijas autors, dizainers Valdis Majevskis, kas projektu izstrādājis sadarbībā Dr.sc.comp. Mārtiņu Gillu.

Iespaidīgajā deviņus metrus platajā dizaina objektā izmantoti vairāk nekā 200 solārā LED stikla gaismas ķermeņi, kas uzkrājot saules enerģiju dienā, atdod gaismu tumšajā diennakts laikā. Vietzīmju medaljoni izstrādāti no misiņa un nerūsējošā tērauda.