Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Māja

RECEPTES: Neparasti ēdieni no pāri palikušajām Lieldienu olām

© Publicitātes foto

3.lapa

Publicitātes foto

Kukurūzas čauders ar svētku cepeti

Sastāvdaļas

1 ēdamk. rafinētās rapšu eļļas

1 ēdamk. sviesta

1 burkāns

1 sīpols

2 ēdamk. miltu

300 ml piena

400 g konservētas, svaigas vai saldētas kukurūzas

1 kartupelis

200 ml dārzeņu, vistas vai gaļas buljona

cūkgaļas/vistas/tītara cepetis, kas svinībās palicis neapēsts - daudzums pēc vēlēšanas

sāls, melnie pipari, muskatrieksts

4 ēdamk. citrona sulas

sakapāti zaļumi

Pagatavošana

Sablenderē pusi kukurūzas. Mazos gabaliņos sagriež sīpolu, burkānu un kartupeli. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno eļļu, tad taukvielu maisījumā liek sagriezto sīpolu un burkānu, apcep dārzeņus zeltaini brūnus. Pievieno masai miltus, izmaisa, pielej pienu, visu labi samaisot, uzvāra. Pievieno gan sablenderēto, gan neblenderēto kukurūzu, pielej buljonu, pievieno kartupeļus, sāli, melnos piparus. Ierīvē zupā mazliet muskatrieksta, visu vāra, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Pievieno zupai smalki sagrieztu cepeša gaļu, citrona sulu un vāra vēl 2 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem!