Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Māja

Pieci ieteikumi, kā pasargāt savas viedierīces brīvdabas pasākumos

© SCANPIX

2.lapa

#2 Rūpējies par ekrāna drošību

Izpētīts, ka viena no viedtālruņu vārīgākajām vietām ir ekrāns - no BITES pērn veiktās aptaujas datiem izriet, ka ar t.s. "zirnekli" un citiem displeja defektiem ir saskāries katrs trešais Latvijas iedzīvotājs. Par to, ka šī ir aktuāla problēma, liecina arī fakts, ka BITĒ pašlaik ir apdrošināti vairāk nekā 25 tūkstoši ierīču ekrānu un šis skaits turpina palielināties.

"Vienkāršākais veids, kā pasargāt ekrānu no sasišanas, ir uzlikt displejam aizsargstiklu, atbilstošu vāciņu vai aizsargplēvi. Pēdējais risinājums ir plānāks, lētāks un nodrošina labāku skārienjūtību, taču tas vairāk pasargā galvenokārt no skrāpējumiem. Rūdītais aizsargstikls ir gan dārgāks, gan arī daudz efektīvāks risinājums. Izvēloties aizsargstiklu, jāpievērš uzmanība tā cietības pakāpei, ko nosaka pēc Mosa skalas. Piemēram, ar "1H" tiek apzīmēta ļoti zema cietības pakāpe, bet ar "10H" - augstākā iespējamā cietības pakāpe. Taču vislabāko aizsardzību nodrošina vāciņš kopā ar aizsargstiklu," skaidro Birnbaums.

Papildu parametrs, kas ir jāņem vērā, izvēloties aizsargstiklu viedtālrunim, ir tā pārklājums. Pēc nano pārklājuma uz stikla gandrīz nepieliek pirkstu nospiedumi un kristalizācijas punkti, kā arī tā virsma ir daudz gludāka. Savukārt oleofobiskais pārklājums no stikla virsmas atgrūž eļļainus nospiedumus un atvieglo ekrāna notīrīšanu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā