Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Palestīniešu kaujinieku raķete nonāvē civiliedzīvotājus

© Scanpix

Palestīniešu kaujinieku no Gazas joslas raidītas raķetes triecienā Izraēlas dienvidos pirmdien nogalināti vismaz četri cilvēki, bet vēl 12 ievainoti, ziņo Izraēlas radio.

Kaujinieku raidītā raķete pirmdien trāpīja Eškolas reģionālās padomes ēkā, kas atrodas aptuveni sešu kilometru attālumā no Gazas joslas robežas.

Neilgi pēc trieciena Izraēlas armija izplatīja brīdinājumu palestīniešu civiliedzīvotājiem, iesakot nekavējoties pamest Gazas piepilsētas Šedžaiju, Zeitunu un Džabaliju un doties Gazas pilsētas centra virzienā.

Izraēlas armija pirmdien kategoriski noliedza palestīniešu apgalvojumus, ka tās raidītas raķetes trāpījušas slimnīcā un bēgļu nometnē Gazas joslā.

Palestīnieši apgalvo, ka Izraēlas raidīta raķete pirmdien trāpīja bēgļu nometnē Gazas pilsētā, nogalinot vismaz desmit cilvēkus.

Izraēlas armija uzstāja, ka tā nav veikusi apšaudi, norādot, ka Gazas slimnīcā un bēgļu nometnē trāpījusi "Hamas" kaujinieku raidīta raķete.

Izraēlas armijas majors Arje Šalikars sacīja, ka pēdējās trīs nedēļās aptuveni 200 kaujinieku raidītas raķetes piezemējušās turpat Gazas joslā.

Neskatoties uz vairākiem abu pušu mēģinājumiem pasludināt uguns pārtraukšanu, pirmdien turpinājās apšaudes starp palestīniešu kaujiniekiem un Izraēlas armiju Gazas joslā.

Izraēlas trīs nedēļas ilgajā militārajā uzbrukumā Gazas joslai nogalināti jau vairāk nekā 1030 palestīniešu, pārsvarā mierīgie iedzīvotāji, bet 6000 ievainoti. Izraēlas pusē konflikta gaitā dzīvību zaudējuši 43 karavīri un septiņi civilisti.

Kopš militārās operācijas sākuma Izraēlas armija veikusi uzbrukums 3870 mērķiem Gazas joslā, bet kaujinieki izšāvuši aptuveni 2000 raķetes, kas trāpīja Izraēlas teritorijā. Izraēlas pretraķešu aizsardzības sistēma spējusi notriekt aptuveni 500 no palestīniešu kaujinieku izšautajām raķetēm.