Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijas detektīvi piedāvā 30 miljonus eiro par Malaizijas lidmašīnas noslēpumu

© scanpix

Vācijas detektīvu birojs Wifka ir piedāvājis 30 miljonus eiro lielu atlīdzību par informāciju, kas ļautu noteikt, kas īsti notriecis Malaizijas lidaparātu, kas nogāzās Ukrainas teritorijā. Lai iegūtu savā īpašumā šo summu, ir jāinformē, kas tieši apšaudīja lidaparātu, kas ir pasūtījis šo noziegumu un kas to ir slēpis, ziņo lenta.ru

Aģentūra brīdina, ka informācijas nodošanai ir jābūt ļoti slepenai - nedrīkst izmantot elektronisko pastu un telefona sakarus. Ja būs nepieciešamība, aģentūra savam ziņotājam nodrošinās aizsardzību.

Jāpiebilst, ka detektīvu birojs Wifka zināms kā ekonomisko noziegumu izmeklēšanas eksperts.

Jau informējām, ka 7.jūlijā Austrumukrainā virs Krievijas atbalstīto krievu algotņu un vietējo bruņoto bandu kontrolētās teritorijas tika notriekta lidsabiedrības "Malaysia Airlines" pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem. Lidmašīna atradās ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru.

Lidmašīna notriekta ar zenītraķešu iekārtas "Buk" raķeti, kas ievesta no Krievijas un kuru izšāva krievu algotņu bandas sadarbībā ar Krievijas armiju, vērtē Ukrainas varasiestādes.

Немецкое детективное бюро Wifka предложило 30 миллионов долларов за информацию о том, кто стоит за гибелью малайзийского «Боинга» под Донецком. Об этом сообщает Deutsche Welle. Чтобы получить эту сумму, необходимо сообщить, кто приказал обстрелять самолет, кто исполнил это распоряжение, а также кто покрывает это преступление.

Агентство предупреждает, что передавать сведения нужно с величайшей осторожностью: не использовать электронную почту и не сообщать их по телефону без предварительного согласования. При необходимости информаторам обеспечат защиту. Кто именно заказал частное расследование, не сообщается. Само детективное бюро традиционно занимается экономическими преступлениями.

9 сентября Нидерланды опубликовали результаты предварительного расследования, в которых ничего не говорится о виновниках трагедии.

«Боинг-777», совершавший рейс по маршруту Амстердам — Куала-Лумпур, разбился 17 июля в Донецкой области. Погибли все 298 человек, находившиеся на его борту. По одной из версий, лайнер был сбит ракетой. Ополченцы и официальный Киев обвиняют друг друга в причастности к катастрофе.