Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

"Lufthansa" Vācijas pilotu streiks ietekmējis 20 000 pasažieru

© Scanpix

Vācijas lielākās aviokompānijas "Lufthansa" pilotu otrdien rīkotais kārtējais streiks licis Frankfurtes lidostā atcelt 50 reisus, ietekmējot aptuveni 20 000 pasažieru.

"Lufthansa" norāda, ka ietekmēti gan ienākošie, gan izejošie reisi, taču situācija ir mierīga, un aviokompānija ir pārliecināta, ka spēs nodrošināt visus 32 lidojumus, ko tā solījusi.

Pilotus pārstāvošās arodbiedrības "Cockpit" organizētais streiks tiek rīkots garo maršrutu lidojumos, kas izlido no Frankfurtes laika posmā no plkst.8 līdz plkst.23 (no plkst.9 līdz plkst.24 pēc Latvijas laika).

Arodbiedrība vēsta, ka streiks ietekmē pakalpojumus, kas tiek nodrošināti ar "Airbus A380", "A330", "A340" un "Boeing 747" lidmašīnām.

Šis šogad ir jau piektais "Lufthansa" pilotu streiks, viņiem protestējot pret lidsabiedrības plāniem mainīt priekšlaicīgas pensionēšanās politiku.

Aviokompānijas piloti šobrīd var doties priekšlaicīgā pensijā no 55 gadu vecuma, taču lidsabiedrība plāno paaugstināt minimālo vecumu un iesaistīt pilotus savu pensiju finansēšanā.