Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Pistoriusam piespriež piecus gadus

© Scanpix/AFP

Tiesa DĀR pazīstamajam sportistam invalīdam Oskaram Pistoriusam piespriedusi piecu gadu cietumsodu par netīšu draudzenes slepkavību, vēsta BBC News.

Tāpat viņam piespriests trīs gadu nosacīts sods par nevērīgu apiešanos ar šaujamieročiem. Savu draudzeni Rīvu Stēnkampu sportists nošāva pagājušā gada 14. februārī savā vannasistabā. Viņš apgalvoja, ka, naktī pamostoties, iedomājies, ka mājā ielauzies zaglis, kas paslēpies vannasistabā. O. Pistoriuss šāvis caur tās durvīm. 

Prokurors prasīja Pistoriusam piespriest ieslodzījumu vismaz uz desmit gadiem. Taču tiesnese Tikoliza Masipa paziņoja, ka viņasprāt šajā gadījumā, ilgstošs ieslodzījums būs nepareizs spriedums.

Stēnkampas vecāki pēc tiesas žurnālistiem norādīja, ka ir apmierināti ar spriedumu. Savukārt, Pistoriusa pārstāvji norādīja,ka viņš no cietuma iznāks pēc desmit mēnešiem.

O. Pistoriuss, kuram jau bērnībā amputētas abas kājas (viņš izmanto modernas protēzes), kļuva slavens, kad izkaroja tiesības piedalīties 400 metru skriešanas sacensībās Londonas olimpiādē.