Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

"Germanwings" pilots apzināti nogāzis lidmašīnu

© Scanpix

Šobrīd Francijā notiekošajā preses konferencē klajā nākuši šokējoši fakti par otrdien Francijas Alpos nogāzušos "Germanwings" lidmašīnu. Izrādās, kamēr vecākais pilots izgājis no vadības telpas, jaunākais pilots ieslēdzies vadības telpā un apzināti nogāzis lidmašīnu.

Pēc melnajā kastē atrodamajiem ierakstiem tiek secināts, ka lidmašīnas otrais pilots pēc tam, kad vecākais pilots uz mirkli pameta kabīni, ieslēdzās vadība telpā, atteicās ielaist atpakaļ vecāko pilotu un apzināti ar ātrumu 700 km/h ietriecās kalnos. Tā paziņots šodienas preses konferencē Marseļā.

Otrais pilots bija vācietis Andreass Lubics un viņa personīgajā lietā nefigurē saistība ar terorismu.

Pagaidām nav zināms, kādi bijuši 28 gadus vecā vīrieša motīvi, tomēr šobrīd šķiet, ka tas nav bijis terora akts. Tāpat ir skaidri zināms, ka vīrietis bijis pie apziņas, jo līdz pat pēdējam brīdim melnās kastes ierakstā ir dzirdama viņa elpošana.

Tāpat arī tiek uzsvērts, ka pasažieri neko nav zinājuši. „Man nešķiet, ka lidmašīnas pasažieri saprata, kas notiek tikai pēdējās sekundēs, jo ierakstā kliedzieni ir dzirdami tikai pašās pēdējās sekundēs pirms traģēdijas,” atklāj izmeklētājs.

Pilotu kabīnē bijis "absolūts klusums", kad apkalpe centās tajā iekļūt, un otrais pilots bijis pie apziņas līdz lidmašīnas nogāšanās brīdim. "Viņš elpoja normāli. Viņš neizteica ne vārda," stāsta eksperti.