Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Iespējams, ASV sabombardējusi slimnīcu Afganistānā; 16 bojāgājušie

Sabombardētā slimnīca © scanpix

Gaisa triecienos Afganistānas pilsētā Kunduzā mediķu organizācijas "Medecins Sans Frontieres" slimnīcai gājuši bojā 16 cilvēki. NATO pieļauj, ka šo uzlidojumu veikuši ASV spēki, vēsta aģentūra AFP.

Konkrētā slimnīca ir vadošā medicīnas iestāde reģionā. Tiek ziņots, ka bojā gājuši 16 cilvēki un upuru vidū ir deviņi mediķi, kā arī trīs bērni. 37 cilvēki ir ievainoti.

Uzlidojums noticis sestdienas naktī un bombardēts ticis slimnīcas traumu centrs. Bombardēšanas laikā slimnīcā atradās 105 pacienti un viņu aprūpētāji, kā arī vairāk nekā 80 slimnīcas darbinieku.

NATO paziņoja, ka, iespējams, gaisa triecienus veica ASV.

Triecienu laikā 105 pacienti un viņu aprūpētāji, kā arī vairāk nekā 80 MSF starptautisko un vietējo darbinieku atradās slimnīcā, informēja organizācija. Piektdien tika vēstīts, ka slimnīcā atrodas 59 bērni.

NATO paziņoja, ka, iespējams, gaisa triecienus veica ASV spēki. Oficiālajā paziņojumā vēstīts, ka ASV gaisa spēki veikuši uzbrukumu pret “indivīdiem, kuri apdraudējuši drošību” un, ka trieciena rezultātā varētu būt nodarīts netiešs kaitējums netālu esošajai slimnīcai.