Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā nošauts vīrietis, kurš ievainojis divus robežsargus

Lietuvā pie Krievijas Kaļiņingradas apgabala robežas naktī uz trešdienu nošauts vīrietis, kurš pirms tam ar kaujas ieroci ievainojis divus robežsargus. Pēc provizoriskiem datiem, nošautais ir Lietuvas Paģēģu pašvaldības iedzīvotājs, ziņo Lietuvas mediji.

Kā norādīts Lietuvas Valsts robežapsardzes dienesta paziņojumā, robežsargi naktī Šilutes rajonā pie Nemunas pamanījuši aizdomīgas personas un mēģinājuši tās aizturēt, bet tai brīdī viens no šiem cilvēkiem izšāvis uz robežsargiem no pistoles, ievainojot vienu no viņiem krūtīs, bet otru - kājā. Cietušie nogādāti slimnīcā.

Ievainoto robežsargu kolēģis šo cilvēku nošāvis ar dienesta ieroci, pirms tam viņu brīdinot gan ar vārdiem, gan šāvieniem gaisā.

Notikušo izmeklē Šilutes prokuratūras darbinieki.

Lietuvai ar Krieviju ir vairāk nekā 294 kilometru gara robeža, trešā daļa no tās iet pa Nemunas upi. Valsts robežapsardzes dienesta Paģēģu iecirknis tiek uzskatīts par vienu no problemātiskākajiem - no Kaļiņingradas puses Lietuvā nemitīgi tiek mēģināts ievest kontrabandas preces, īpaši tabakas izstrādājumus.

Valsts robežapsardzes dienesta priekšnieks Vaiņus Butins apmeklējis slimnīcā abus robežsargus. Cietušo ievainojumi nav viegli, bet viņu dzīvībai briesmas nedraud.

Pēc Butina teiktā, naktī "pārkāptas visas ar veselo saprātu aptveramās robežas - no kaujas ieroča šauts uz cilvēkiem, kas pilda savus dienesta pienākumus".

Viņš paudis nožēlu, ka aizsargāšanās nolūkā nogalināts cilvēks, bet atgādinājis, ka robežsargiem šajā valsts robežas posmā jau agrāk draudēts, viņus mēģināts notriekt ar automobiļiem, ticis apdraudēts viņu īpašums, bet šis ir pirmais gadījums, kad uz viņiem šauts.

Robežapsardzes vadītājs solījis aizvadītās nakts pieredzi ņemt vērā, organizējot turpmāko darbu šai rajonā.