Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

Saūda Arābijas princis sadistiska seksa laikā nogalina kalpu

© Scanpix

Londonas centrālā krimināltiesa atzinusi Saūda Arābijas princi Saūdu Bin Abdulazizu Bin Nasiru al Saūdu par vainīgu sava kalpa sadistiskā nogalināšanā vienā no Londonas viesnīcām šā gada sākumā.

Attālajam Saūda Arābijas karaļa radiniekam tagad draud mūža ieslodzījums. Reuters vēsta, ka šī tiesas prāva izvērtusies ļoti skandaloza, jo noskaidrojies, ka slepkavība bijusi saistīta ar seksuālām izvirtībām.

Kaut gan princis apgalvojis, ka gan viņš pats, gan kalps bijuši tikai draugi, prokurors Džonatans Leidlovs apgalvojis, ka savāktie pierādījumi liecina – starp 34 gadus veco princi un viņa 32 gadus veco sulaini Bandaru Abdulazizu, kurš viņu pēdējo trīs gadu laikā pavadījis visos ceļojumus, bijušas homoseksuālas attiecības.

B. Abdulaziza līķis 15. februārī tika atrasts viņa numuriņā Londonas viesnīcā Landmark Hotel. Tika konstatēts, ka vīrietis pirms nāves pamatīgi piekauts, bet pēc tam nožņaugs – apsūdzība uzskata, ka slepkavība bijusi kulminācija sadistiskai seksa spēlei starp princi un viņa kalpu.

Tiesas rīcībā nonākušie viesnīcas videonovērošanas kameru ieraksti liecina, ka princis iepriekšējo trīs nedēļu laikā vismaz divas reizes piekāvis savu sulaini viesnīcas liftā, bet 14. februāra vakarā sitis viņu netālu no viesnīcas restorāna. Vairāki liecinieki tiesai stāstījuši, ka princis pret savu kalpu, kas bijis bārenis, izturējies kā pret vergu. Noskaidrojies, ka īsi pēc slepkavības viņam bijusi ilga telefonsaruna ar kādu nenoskaidrotu abonentu Saūda Arābijā, bet pēc tās princis izsaucis savu šoferi un abi samērā nemākulīgi mēģinājuši slēpt nozieguma pēdas. AFP vēsta, ka princis un viņa advokāti neapgāžamo pierādījumu iespaidā piekrituši atzīt nonāvēšanu aiz neuzmanības, taču atsakās atzīt vainu tīšā slepkavībā. Jāpiebilst, ka pat izvairīšanās no britu Temīdas nepadarītu prinča stāvokli labāku – dzimtajā Saūda Arābijā viņam par homoseksuālām attiecībām draud nāvessods.