Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

Pašpasludinātās Doņeckas republikas kaujinieku līderis aicinājis visus vīriešus ierasties kara komisariātos

© Scanpicx

Pašpasludinātās Doņeckas republikas kaujinieku līderis Deniss Pušiļins aicinājis visus vīriešus ierasties kara komisariātos, lai cīnītos pret Ukrainas armijas karavīriem.

Situācija frontē starp Ukrainas spēkiem un Krievijas atbalstītajām kaujinieku bandām Doņeckas un Luhanskas apgabalos ir kļuvusi nestabilāka laikā, kad Krievija ir koncentrējusi karaspēku pie Ukrainas robežām, raisot nopietnas bažas par iespējamo uzbrukumu Ukrainai.

Ukrainas valdība ir vairākkārt uzvērusi, ka neplāno uzbrukt Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem Doņeckā.

Pušiļins sacīja, ka Ukrainas armijas spēki veikuši intensīvu apšaudi, bet šo informāciju nav bijis iespējams apstiprināt.

Doņeckas varasiestādes ziņoja, ka apšaudītas divas skolas, slimnīca un transformatoru stacija.

No kaujinieku kontrolētajiem reģioniem iedzīvotāji sievietes un bērni tiek ar autobusiem un vilcieniem transportēti uz Krieviju.

Patversmēs Krievijā ieradušies desmitiem tūkstošiem cilvēku.

Vīriešiem bijis jāpaliek Donbasā.

"Es aicinu vīriešus, visus, kas var noturēt ieroci, ierasties kara komisariātos un iestāties par savu ģimeņu, bērnu, sievu, māšu un tēvzemes aizsardzību," paziņoja Pušiļins.

Vašingtona lēš, ka Krievija pie Ukrainas robežām savilkusi aptuveni 130 000 karavīru. Neskatoties uz šo spēku koncentrāciju, Krievija apgalvo, ka negrasās uzbrukt Ukrainai, un apsūdz Rietumus panikas celšanā.

ASV paudusi bažas, ka Maskava grasās radīt ieganstu, lai iebruktu Ukrainā.