Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Ražotājs "Airbus A220" lidmašīnas Āfrikā reklamē ar "airBaltic" palīdzību

© Vladislavs Proškins/f64

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" piedalās lidmašīnu ražotāja "Airbus" demonstrācijas tūrē Āfrikā, izrādot uzņēmuma "A220-300" lidmašīnu, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

Tūres laikā "airBaltic" lidmašīna viesojas divos galamērķos šajā reģionā.

Līdz šim "airBaltic" ar "A220-300" lidmašīnām ir pārvadājusi gandrīz 10,17 miljonus pasažieru. Kopumā lidsabiedrība ar tām ir veikusi vairāk nekā 117 000 lidojumu un nolidojusi vairāk nekā 256 000 stundu.

Kopš 2020.gada maija "airBaltic" visus lidojumus veic tikai ar "Airbus A220-300" lidmašīnām. Šis lēmums vienkāršo flotes uzturēšanu, kā arī sniedz papildu ieguvumus lidmašīnu efektivitātei. Lidsabiedrības flotē šobrīd ir 38 "A220-300" lidmašīnas, un līdz šī gada beigām to ir plānots papildināt ar vēl divām lidmašīnām.

"airBaltic" pārstāvji informē, ka "Airbus A220-300" darbības rādītāji pārsnieguši lidsabiedrības cerības, spējot uzrādīt labāku vispārējo veiktspēju, degvielas ekonomiju un ērtības gan pasažieriem, gan darbiniekiem. Lidmašīna nodrošina vairākas priekšrocības pasažieriem, piemēram, platāki sēdekļi, lielāki logi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citus uzlabojumus.

"Airbus A220-300" gaisa filtrēšanas sistēma ir aprīkota ar augstas efektivitātes daļiņu gaisa (HEPA) filtru, kas nodrošina labāko filtrācijas līmeni, kāds šobrīd pieejams recirkulētam lidmašīnu kabīņu gaisam, sākot no brīža, kad pasažieri iekāpj lidmašīnā, visu lidojuma laiku un līdz pat pasažieru izkāpšanai. Gaiss lidmašīnu kabīnē tiek rūpīgi kontrolēts un tiek recirkulēts tik bieži, lai nodrošinātu pilnīgu gaisa nomaiņu 20-30 reizes stundā.

Tāpat lidmašīna ir arī ievērojami klusāka - tās trokšņu līmenis ir līdz pat četrām reizēm mazāks. "airBaltic" pārstāvji norāda, ka šobrīd tā ir pasaulē videi draudzīgākā komerciālā lidmašīna, jo "Airbus A220-300" ir pirmais lidaparāts, kura dzīves cikla ietekmes uz vidi deklarācija ir pilnīgi caurskatāma, palīdzot samazināt CO2 un NOX emisijas attiecīgi par 20% un 50%.