Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

Kas līdz šim ir zināms par bijušā pāvesta Benedikta veselības stāvokli?

© SCANPIX

Bijušā Romas Katoļu baznīcas pāvesta Benedikta XVI veselības stāvoklis saglabājies nemainīgs, piektdien paziņojis Vatikāns.

Vatikāna pārstāvis sakariem ar presi Mateo Bruni atklāja, ka Benedikts pagājušajā naktī spējis labi izgulēties un vakar pēcpusdienā piedalījās misē savā istabā.

Pašreiz viņa stāvoklis ir stabils, paziņoja Bruni.

95 gadus vecā Benedikta veselība ir trausla jau vairākus gadus.

Taču trešdien pāvests Francisks izraisīja lielu satraukumu, vispārējās audiences laikā paziņojot, ka viņa priekšgājējs ir "ļoti slims", un aicinot lūgties par viņu. Vatikāns vēlāk apstiprināja, ka Benedikta veselības stāvoklis ir pasliktinājies.

Benedikta īstais vārds ir Jozefs Racingers. Viņš dzimis Bavārijā un par pāvestu tika ievēlēts 2005.gadā. 2013.gadā Benedikts kļuva par pirmo pāvestu pēdējo 600 gadu laikā, kurš atkāpies no amata. Savu atkāpšanos viņš pamatoja ar savas veselības pasliktināšanos.

Katoļu laikraksts "La Croix" un ziņu aģentūra ANSA ziņo, ka Benediktam varētu būt problēmas ar nierēm. Vatikāns nekomentēja mediju ziņoto, bet nesen paziņoja, ka situācija tiekot kontrolēta.

Laikraksts "Corriere della Sera" šodien vēsta, ka Benedikts uz laiku zaudējis samaņu periodā, kad viņa veselība pasliktinājusies, tomēr ceturtdien pozitīvi reaģējis uz ārstēšanu un atkal spēj komunicēt ar cilvēkiem.

Benedikts ir atteicies doties uz slimnīcu. Viņš atrodas bijušajā klosterī Vatikānā, kur dzīvojis pēc atkāpšanās no pāvesta amata, un tur arī saņem medicīnisko palīdzību.