Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Pirmo reizi kopš kara sākuma Ukrainas gaisa telpā ielidojusi pasažieru lidmašīna

© Scanpix

2023. gada 25. jūlijā pirmo reizi kopš 2022. gada 24. februāra virs Ukrainas gaisa telpas lidoja pasažieru lidmašīna, vēsta dialog.ua.

Airbus A320-200, kas devās no Oslo uz Antāliju, ielidoja Ukrainas gaisa telpā, izvairoties no vētras. Incidentu jau apstiprinājusi aviokompānija BBN Airlines.

Gaisa kuģis lidoja Turcijas “Freebird” uzdevumā, Zināms, ka laineris no Oslo lidostas pacēlās pulksten 22:08, lai dotos uz Antāliju. Pa ceļam pilots saprata, ka var nokļūt vētrā, tāpēc nolēma nedaudz mainīt kursu.

Lidmašīna pārlidoja Ukrainu naktī uz 25. jūliju. Pati aviokompānija nolēma par to klusēt, taču lidojumu virs Ukrainas fiksējis Flightradar24 resurss. Sākumā lidmašīna tika fiksēta debesīs virs Ungārijas, pēc tam tā apgriezās un ielidoja Ukrainas gaisa telpā, Rumānijas virzienā.

Turcijas aviokompānija BBN Airlines veica iekšējo izmeklēšanu, un tās preses dienests vēlāk pavēstīja, ka turpmāk no "šādiem incidentiem" izdosies izvairīties.

Eiropas Aeronavigācijas asociācija ziņo, ka lidojumus virs Ukrainas atsāks ne agrāk kā 2029. gadā, tajā pašā laikā Air Ocean Airlines apsver iespēju veikt reisus uz Užgorodas lidostu - pilsētu Ukrainas rietumos.