Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Kauņā notikusi viena no pēdējā laika lielākajām avārijām Lietuvā

© Scanpix

6. septembra rītā Kauņu paralizēja viena no pēdējā laika lielākajām avārijām Lietuvā - ar pasažieriem pilnā mikroautobusā ietriecās kravas automašīna, ziņo tv3.lt.

Negadījumā cieta 16 cilvēki, uz negadījuma vietu izbrauca 13 ātrās palīdzības mašīnas. Dažu cietušo stāvoklis ir ļoti smags - viņi ievietoti Kauņas klīniku reanimācijas nodaļās.

Pirms sešiem no rīta uz Kauņas rajona pašvaldības pilsētas Raudondvaris ceļa aculieciniekiem pavērās šausmīgs skats - uz sāniem gulēja saspiests pasažieru mikroautobuss, bet tikai metra attālumā no pārtikas veikala apstājās kravas automašīna ar izārdītu priekšpusi.

Šis ir viens no lielākajiem negadījumiem, kas pēdējā laikā noticis ne tikai Kauņā, bet arī visā Lietuvā. Bez upuriem, taču ievainoto ir daudz - abu transportlīdzekļu vadītāji un visi mikroautobusā braucošie pasažieri nogādāti slimnīcā. Viņi ir vecumā no 45 līdz 70 gadiem.

To, kā noticis negadījums, skaidro Satiksmes dienesta “Kautras” vadītājs Alvids Periokas: “Autobuss brauca maršrutā Kulautuva-Kauņa, un tam bija jāpabeidz brauciens Kauņas autoostā plkst. 6. Braucot pa Raudondvaris šoseju, kravas automašīna no labās puses iebrauca autobusa sānos.”

Mediķi vērš uzmanību uz kādu ļoti svarīgu detaļu: “Tikai viens mikroautobusa pasažieris bija piesprādzējies, tāpēc viņa traumas bija minimālas, salīdzinot ar tiem, kuri nebija piesprādzēti.”