Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

"Islāma valsts" īstenojusi jaunu teroristu uzbrukumu

© EPA/Scanpix/Leta

Sīrijā ir noticis teroristu uzbrukums armijas autobusam, kurā nogalināti vismaz astoņi Sīrijas karavīri, otrdien paziņoja Sīrijas Aizsardzības ministrija.

"Astoņi karavīri un viens civiliedzīvotājs tika nogalināti, vēl 13 cilvēki tika ievainoti, tai skaitā divi civiliedzīvotāji, teroristu uzbrukumā ar spridzekli armijas autobusam Badijā uz dienvidiem no Palmīras," vēstīja Sīrijas ziņu aģentūra SANA, atsaucoties uz Aizsardzības ministrijas paziņojumu.

Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR), kas kopš 2011.gada dokumentē vardarbību Sīrijā, ziņoja, ka par šo uzbrukumu ir atbildīgs teroristu grupējums "Islāma valsts".

SOHR ziņoja, ka šajā uzbrukumā nogalināti 14 cilvēki, tai skaitā viens virsnieks, un ievainoti 19.

Atbildību par šo uzbrukumu vēl nav uzņēmies neviens grupējums.

Kopš gada sākuma Sīrijas tuksnesī ir notikusi ievērojama "Islāma valsts" uzbrukumu eskalācija dažādos rajonos, kurus kontrolē Sīrijas valdības spēki.

Lai gan "Islāma valsts" ir cietusi militāras un teritoriālas sakāves Sīrijā, šis teroristu grupējums turpina darboties vairākos Sīrijas rajonos, galvenokārt tuksnešainajā Homsas provinces daļā. Minētais uzbrukums notika Homsas provincē.