Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Amerikāņu CIP soctīklos vervē spiegus Krievijā

© Ekrānuzņēmums / YouTube

ASV Centrālā Izlūkošanas Pārvalde (CIP) publicējusi aizraujošu kampaņas video, lai pārliecinātu Vladimira Putina spiegus pārvarēt savu tirānu un kļūt par dubultaģentiem.

Holivudas trillera stila klipā ASV izlūkdienests izmēģina savus spēkus, lai liktu Putina labākajiem draugiem nākt strādāt Rietumu labā.

ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss jau iepriekš ir runājis par to, ka krievi kļūst arvien vairāk neapmierināti ar sava prezidenta rīcību saistībā ar karu Ukrainā. Bērnss sacīja, ka šī situācija Kremlī rada retu iespēju savervēt spiegus, un CIP darīs visu iespējamo, lai dažus vērstu pret savējiem.

Trīs minūšu CIP video tika izlaists grupas oficiālajos sociālo mediju kanālos, un tas mēģina uzrunāt krievus, kuri jūtas valsts alkatīgās elites nodoti. Kāda CIP amatpersona sacīja, ka video ir bijis veiksmīgs instruments, lai pārliecinātu Krievijas spiegus piekrist palīdzībai Rietumiem un tuvināt kara beigas.

Tomēr ASV publiskotie "spiegošanas" klipi ir izraisījuši dusmas Kremlī, kura diktators aicinājis Krievijas iekšzemes drošības dienestu pastiprināt darbu, lai cīnītos pret Rietumu kampaņām.

Kremlis arī ir atspēkojis visas varas pozīcijās esošo personu apgalvojumus par korupciju vai alkatību un kliedējis CIP video kā viltus baumas.

Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs sacīja: "Ziniet, šāda prakse ir diezgan izplatīta, izlūkdienesti visā pasaulē ļoti bieži izmanto medijus un sociālos tīklus jaunu darbinieku vervēšanai.

"Un viņi to dara visu laiku, CIP to dara katru gadu."

Peskovs sacīja CIP, ka viņi tērē savu laiku, mēģinot savervēt cilvēkus, izmantojot sociālos medijus, izmantojot šo videoklipu, jo daudzas vietnes, piemēram, Facebook un X ir aizliegtas Krievijā.