Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Ždanovs izstāsta, kā Tramps 24 stundu laikā varētu izbeigt karu Ukrainā

© Pixabay.com

Ukrainas militārais eksperts Oļegs Ždanovs pauda savu viedokli par to, kā Donalds Tramps varētu "24 stundu laikā izbeigt karu Ukrainā", raksta unian.net.

"Tramps ir biznesmenis, viņš nav politiķis. Viņš vienmēr cenšas rīkoties radikāli, ar nestandarta un netradicionālām metodēm, griež ar zobena aizmuguri. Kad viņš izcērt mežu, skaidas lido. Tā viņš atrisina problēmas," viņš teica.

Pēc Ždanova teiktā, Ukrainai ir divi scenāriji, ja Tramps atgriezīsies pie varas ASV, no kuriem viens ir negatīvs, bet otrs - pozitīvs.

"Negatīvais scenārijs: Tramps zvana Putinam, viņi sazinās un vienojas par pamieru. Pēc tam Tramps mūs konfrontē ar faktu, ka tas arī viss - mums ir jāpārtrauc uguns... Šajā gadījumā mums būs ārkārtīgi grūti, ja Putins piekritīs variantam, ka viņš dabū visu, ko vinnējis, un karš ar to apstājas. Principā viņš šodien piekrīt šim variantam. Bet būs jautājums Rietumiem - vai mūsu partneri paliks vienoti Ukrainas atbalstā, vai arī viņi pāries Savienoto Valstu pusē un izdarīs spiedienu uz mums,” atzīmēja eksperts.

Otrs scenārijs, pēc Ždanova domām, paredz Putina atteikšanos pārtraukt uguni, turklāt eksperts tieši šo scenāriju dēvē par pozitīvu.

"Pozitīvais scenārijs ir tāds, ka Tramps piezvanīs Putinam un teiks - tagad mēs visu izlemsim, pārtrauciet uguni, bet Putins atbildēs - nē, man vēl jāsasniedz Doņeckas un Luhanskas apgabalu administratīvās robežas. Man vēl vajag sagrābt Zaporižjas un Hersonas apgabalus, jo es tos iekļāvu Konstitūcijā. Trampam šis variants var nepatikt. Ņemot vērā viņa impulsīvo raksturu, domāju, ja Putins sāks uzstāt uz savām tiesībām, Tramps var vienkārši apvainoties un nolemt, ka jautājums ir par labu mums, iedodot mums visus nepieciešamos ieročus,” savu skaidrojumu noslēdz militārais eksperts.