Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Pasaulē

Medijs atklāj, no kā baidās Putins pirms inaugurācijas

© screenshot

Krievijā Vladimira Putina inaugurācija paredzēta 2024. gada 7. maijā. Krievijas propagandai bija lieli plāni šim notikumam, taču Ukraina saņems ilgi gaidīto militāro palīdzību no ASV – 61 miljardu dolāru, kas varētu mainīt situāciju frontē.

Bijušais VDK un Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta virsnieks Sergejs Žirnovs kanālam “24TV” sacīja, ka Putins ir ļoti sašutis par ASV lēmumu palīdzēt Ukrainai. Viņš baidījās, ka šāds lēmums tiks pieņemts vēl pirms vēlēšanām Krievijā.

"Putina inaugurāciju jau ir sabojājis pats fakts, ka ir noobalsots par palīdzības sniegšanu Ukrainai," sacīja Sergejs Žirnovs.

Žirnovs atzīmēja, ka Krievijā histēriski reaģēja uz ASV lēmumu piešķirt palīdzību Ukrainai. Viņi saprata, ka tas notiks, un tam gatavojās, taču Kremlis cerēja, ka politiskā cīņa starp Džo Baidenu un Donaldu Trampu ievilksies vēl ilgi - līdz ASV prezidenta vēlēšanām 2024. gada 5. novembrī.

Putins cerēja, ka nekāda palīdzības pakete Ukrainai nepienāks. Bet negaidīti priekš Kremļa par to tika nobalsots. Šī lēmuma psiholoģiskā ietekme uz Krievijas varas iestādēm jau ir redzama.

Sergejs Žirnovs izsaka pieņēmumu, ka Putina inaugurācijas laikā bezpilota lidaparāti varētu uzbrukt Kremlim, kā tas notika 2023. gada 3. maijā.

“Būs smieklīgi, ja Putins ar savu bruņumašīnu brauks uz Kremli un pie viņa atlidos droni,” - atzīmēja bijušais VDK darbinieks.

Ukraina saņems ilgi gaidīto palīdzības paketi, kas nodrošina finansējumu valstij. Tas palīdzēs atrisināt situācijas saasināšanos frontē. Šobrīd situācija frontē kļūst arvien grūtāka, karavīriem steidzami nepieciešami jauni ieroči. Iespējams, tas tiks iekļauts palīdzības paketē no Amerikas Savienotajām Valstīm. 20. aprīļa vakarā ASV Pārstāvju palāta pieņēma likumprojektu par palīdzības sniegšanu Ukrainai 60,8 miljardu dolāru apmērā. Vairākas ASV amatpersonas norādījušas, ka ASV Aizsardzības ministrija strauji gatavojas nosūtīt uz Ukrainu artilērijas un pretgaisa aizsardzības sistēmas, ziņo portāls 24tv.ua.