Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Tas jau kļūst smieklīgi! Uzbrukuma laikā saduras divi Krievijas armijas tanki

© Pixabay.com

Pagājušajā nedēļā neveiksmīga uzbrukuma laikā Ukrainas austrumos sadūrās divi Krievijas armijas tanki T-72, apliecinot, ka Krievijas apmācības standarti turpina kristies, Kremlim cīnoties, lai kompensētu vairāk nekā 300 000 militāro upuru, ko tas zaudējis 23 mēnešus ilgajā karā ar Ukrainu, vēsta Forbes.

30. janvārī Krievijas armija uzbruka ukraiņu garnizonam Novomihailovkā uz rietumiem no Doņeckas. Uzbrukuma grupā bija trīs tanki T-72, septiņi bruņutransportieri un viena kaujas mašīna. Uzbrukums sākās neveiksmīgi - pēc divu tanku sadursmes pāris kilometrus no frontes līnijas viens no tiem tika izsists no ierindas.

Lai arī atlikušās militārās mašīnas turpināja uzbrukumu, par uzbrukumu tika ziņots - Krievijas armijai trāpīja Ukrainas artilērija, prettanku raķetes un bezpilota lidaparāti.

Kā varēja notikt šāda bezjēdzīga sadursme? 46 tonnas smagie tanki lēnām ripoja viens pret otru, un neviens no abu tanku vadītājiem nepamanīja tuvumā esošo otru tnaku. Nav skaidrs, kāpēc tanku vadītāji nav sapratuši, kas notiek, - iespējams, ka tie pārvietojās ar aizvērtām lūkām.

Armijā parasti apmāca tanku vadītājus nogaidīt līdz pēdējam brīdim pirms lūku aizvēršanas uzbrukuma laikā, tomēr šoreiz tas, visticamāk, nav ticis ņemts vērā.

"Princips ir turēt tanku lūkas atvērtas, cik ilgi vien iespējams," skaidrots ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes ziņojumā. “Kad lūka ir aizvērta, redzamība ir ierobežota.”

"Drīz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā kļuva skaidrs, ka Krievijas sauszemes spēki neievēro viņu apmācības un doktrīnu," norādīts ASV publicētajā ziņojumā. Iespējams, ka tas notiek tāpēc, ka, lai saglabātu savu frontes vienību kopējo spēju katastrofālu zaudējumu gadījumā, Krievijas militārās apmācības iestādes ir pasteidzinājušas jau tā nepietiekamo apmācību un nosūtījušas uz fronti nepietiekami apmācītus karavīrus.

"Tā kā arvien vairāk nepieredzējušu rezervistu un iesaucamo tiek mobilizēti un nosūtīti uz Ukrainu, un karaspēka zaudējumi turpina ciest, apmācības problēmas, visticamāk, saasināsies," secināts ziņojumā. Nākotnē šādus incidentus var sagaidīt vēl vairāk, jo Krievija vērienīgam karam pret Ukrainu izmanto nesagatavotus karavīrus, raksta Forbes.