Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunijas FM rosina privatizēt 7 valsts uzņēmumus, tajā skaitā arī "Enefit"

© Vladislavs Proškins/F64

Igaunijas Finanšu ministrija ceturtdien iesniedza valdībai priekšlikumus par septiņu valstij pilnīgi vai daļēji piederošu uzņēmumu privatizāciju.

Ierosināts privatizēt valstij pilnībā piederošos dzelzceļa kravu pārvadājumu operatoru "Operail", nacionālo aviokompāniju "Nordic Aviation Group", kas strādā ar zīmolu "Nordica", avioaktīvu pārvaldītāju "Transpordi Varahaldus" un ceļu būves konsultāciju uzņēmumu "Teede Tehnokeskus".

Ministrijas priekšikumi arī paredz līdz 51% samazināt valstij piederošo akciju daļu ostu operatorā "Tallinna Sadam". Pašlaik valstij pieder 67% šī uzņēmuma akciju.

Vēl iecerēts daļēji privatizēt divus valsts energokoncerna "Eesti Energia" meitasuzņēmumus - "Enefit" un "Enefit Green" .

Paredzēts arī likvidēt divus valstij piederošus uzņēmumus - jūras loču kompāniju "Eesti Loots" un valsts ieslodzījuma vietu ražošanas vienību operatoru "Eesti Vanglatoostus".

Valdība arī nolēma, ka nepieciešams turpināt izvērtēt, vai būtu lietderīgi pilnīgi vai daļēji privatizēt pasta pakalpojumu un loģistikas uzņēmumu "Eesti Post", kas strādā ar zīmolu "Omniva", un loteriju uzņēmumu "Eesti Loto".