Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

ASV likumdevēji vēlas aizliegt varavīksnes karogus pie vēstniecībām

© Depositphotos

ASV likumdevēji pavirzījušies uz priekšu centienos aizliegt pie ASV vēstniecībām izkārt varavīksnes karogus, kas simbolizē tā dēvēto LGBTQ kopienu.

Aizliegums ietverts 1,2 triljonu ASV dolāru vērtā paketē, kuru likumdevēji izstrādāja šodien un kuru Pārstāvju palāta un Senāts, domājams, apstiprinās, lai novēršot vairāku federālo aģentūru darba apturēšanu.

Tajā noteikts, ka ASV finansējumu nedrīkstēs izmantot, lai izkārtu pie ASV Valsts departamenta objektiem citus karogus, izņemot ASV vai citus ar valdību saistītus karogus, kas paredzēti kara gūstekņu, bez vēsts pazudušu karavīru, ķīlnieku un nelikumīgi ieslodzīto amerikāņu atbalstam.

Paredzams, ka ASV prezidents Džo Baidens parakstīs šo likumprojektu, lai gan viņa administrācija ir atbalstījusi LGBTQ tiesības.

ASV valsts sekretārs Antonijs Blinkens atšķirībā no sava priekšteča amatā ir ne tikai atļāvis, bet pat mudinājis ASV pārstāvniecības jūnijā, kas ir praida mēnesis, izkārt varavīksnes karogus. Bijušā prezidenta Donalda Trampa laikā Blinkena priekštecis Maiks Pompeo ļāva pie vēstniecībām izkārt tikai ASV karogu.

ASV vēstniecība Seulā 2016.gadā mēģināja šo direktīvu apiet, piekarot varavīksnes plakātu pie fasādes, nevis uzvelkot šādu karogu mastā. Šāda likuma apiešana, šķiet, joprojām būs pieļaujam.

Taču vēstniecība šo plakātu noņēma reizē ar plakātu kustības "Black Lives Matter" atbalstam. To lika noņemt Trampa administrācija.

Bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija 2015.gadā izgaismoja Balto namu varavīksnes krāsās, lai atzīmētu nozīmīgo Augstākās tiesas lēmumu, ar kuru tika legalizētas viendzimuma laulības visā ASV.