Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Putins par gatavošanos teroraktam zinājis vairākas dienas pirms notikušā, taču neesot reaģējis

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Putins zināja, ka ISIS jeb “Islāma valsts Irākā un Sīrijā” gatavo teroraktus Krievijā, taču noraidīja draudus, vēsta avoti Krievijas specdienestos, raksta Bloomberg.

Turpina parādīties arvien jauna informācija par Krievijas milzīgo izgāšanos drošības jomā, kas kļuva par iemeslu ISIS teroraktam Maskavā. Avoti vēsta, ka vairākas dienas pirms terorakta Krievijas Drošības padomes locekļi, kuru sastāvā ir Putins, Šoigu un Patruševs saņēmuši brīdinājumu, ka Tadžikistānas pilsoņi var tikt izmantoti teroristu uzbrukumos Krievijas teritorijā, taču neko nedarīja, lai draudus likvidētu.

Pirms 2 nedēļām amerikāņu izlūkdienesti informēja krievus par terorakta gatavošanu Krievijā un sniedza izlūkošanas datus, taču Putins noraidīja ASV brīdinājumus gan publiski, gan saziņā ar augstākajām drošības amatpersonām.

Jāpiebilst, ka savas īsas uzrunas laikā Krievijas iedzīvotājiem pēc piektdienas vakara uzbrukuma Putins sacīja, ka sadarbosies ar visām "sirsnīgi" ieinteresētajām valstīm, lai cīnītos pret starptautisko terorismu.

Jaunākā informācija par teroraktu Maskavā izlasāma šeit.