Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Terorakts Maskavā: "Islāma valsts" paziņo par jauna terorakta plāniem Krievijā

© Pixabay.com

ISIS draud Krievijai ar jauniem teroraktiem, protestējot pret organizācijas dalībnieku spīdzināšanu un pratināšanu, ziņo "dialog.ua".

Kā vēsta Irānas mediji, ISIS paziņojis par jauniem draudiem veikt teroraktus Krievijas teritorijā. "Islāma valsts" neoficiālais kanāls draudēja Krievijai ar jauniem teroraktiem, reaģējot uz teroraktu veicēju spīdzināšanu - organizācija paziņoja, ka šīs darbības būs atbilde uz spīdzināšanu un pratināšanām, ko Krievijas drošības spēki veic pret ISIS dalībniekiem.

"Islāma valsts" neoficiālais mediju centrs "Al-Azaim" publicējis vēstījumu, kurā sola atriebties par Krievijā notikušā terorakta izpildītāju spīdzināšanu. Organizācijas pārstāvji mudināja nedomāt, ka viņi nav spējīgi "atriebt savus brāļus".

"Piektdienas uzbrukuma laikā mēs jums pierādījām, ka, ja Dievs dos, "Islāma valsts" var jūs sodīt par visām jūsu šausmām," teikts ziņojumā.

Paziņojumi publicēti persiešu, puštu, arābu, angļu, uzbeku, tadžiku, turku un krievu valodā.

Krievijas avoti apstiprina, ka Maskava saņēmusi informāciju par iespējamiem draudiem un Sarkanais laukums uz laiku tika slēgts apmeklētājiem.

Iepriekš Krievijas resursi bija sākuši izplatīt fotogrāfijas ar spīdzināšanu, kas, iespējams, tika veikta pret ISIS dalībniekiem, kuri piedalījās uzbrukumā. Attēlos redzamas brutālas spīdzināšanas metodes, tostarp elektriskās strāvas triecieni un sitieni, kā arī gadījumi, kad tiek nogrieztas ķermeņa daļas. Aizturēšanas laikā Krievijas drošības spēki vienam no aizturētajiem nogrieza daļu auss, otru spīdzināja ar elektrošoku, bet trešo nogādāja tiesā, iespējams, pussamaņā. Vairāku vīriešu sejās bija redzamas sitienu pazīmes. Šīs darbības radījušas nopietnas bažas sociālajos tīklos, kur lietotāji atzīmē, ka Krievijas drošības spēku darbību brutalitāte var tikai stiprināt teroristu grupējumu apņēmību un kļūt par provokāciju jauniem teroraktiem Krievijā.

Jaunākā informācija par teroraktu Maskavā izlasāma šeit