Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Itālijas sala ikvienam piedāvā bez maksas "adoptēt" kazas

© Pixabay.com

Nelielā nomaļā Alikudi salā Itālijā dzīvo tikai aptuveni 100 iedzīvotāju un parasti aptuveni 100 savvaļas kazu, taču šogad cilvēku un dzīvnieku attiecība ir kļuvusi nesamērīga, ziņo cnn.com.

Salā šobrīd ir sešas reizes vairāk kazu nekā parasti. Pilsētas mērs Rikardo Gullo aicina ikvienu, kas var, palīdzēt atrisināt šo problēmu.

Gullo ceturtdien telekanālam CNN sacīja, ka viņam ir vienalga, vai jūs kaut ko zināt par kazu audzēšanu - ja vien jums ir laiva, ar ko tās izvest no salas, ja esat tās noķēris, viņš lūdz palīdzēt atbrīvoties no kazām.

Viņš sacīja, ka programma “adoptēt kazu” tika izveidota tāpēc, ka vietējā vara nevēlas iznīcināt dzīvniekus, kas ir iekļuvuši dzīvojamos rajonos, iebrukuši mājās, ēduši visu, ko vien var atrast publiskajos parkos, privātajos dārzos un dzīvžogos, un izmēģinājuši kāpt pa akmens sienām.

Saskaņā ar Sicīlijas reģionālās valdības teikto, kazas salā pirms aptuveni 20 gadiem ieveda kāds lauksaimnieks, kurš pēc tam tās palaida brīvībā.

Gadiem ilgi dzīvnieki, kas nevienam nepieder, ganījās uz Alikudi klintīm un bija redzami gandrīz jebkurā vulkāniskās salas pastkartē, bet, atstātas pašplūsmā, kazas ir savairojušās ar pārsteidzošu ātrumu.

Ikviens, kurš vēlas uzņemt līdz 50 kazām, var iesniegt oficiālu pieprasījumu kopienai līdz 10. aprīlim, sacīja mērs, lai gan viņš piebilda, ka pagarinās termiņu, līdz tiks adoptētas visas kazas.

Pieteikuma iesniedzējam savs pieprasījums ir jānosūta vietējai iestādei pa e-pastu un jāsamaksā 16 eiro liela nodeva.

"Kopš mēs pirmo reizi par to paziņojām, esam saņēmuši pieteikumus no vairākiem desmitiem cilvēku," sacīja Gullo, tostarp no kāda lauksaimnieka no tuvējās Vulkāno salas, kurš ražo kazas sieru.

"Ideālā gadījumā mēs vēlētos redzēt, ka cilvēki cenšas dzīvniekus pieradināt, nevis tos apēd," viņš piebilda.