Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

The Times: Putins salīdzina sevi ar Jēzu

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins salīdzina sevi ar Jēzu, it kā viņš cīnītos, lai "izravētu tradīcijas", izdevumā The Times raksta militārais eksperts Džordžs Grils.

Savā runā par nepieciešamību mācīt krievu jauniešiem "tradicionālās" vērtības Putins izmantoja Bībeles piemērus, asociējot sevi ar Jēzu, ir pārliecināts eksperts.

Autors atzīmē, ka Putins bieži sevi attēlo kā nesalaužamu kristīgās ticības aizstāvi pret "sātaniskajiem" Rietumiem. “Putins atklāti reliģiskā izteiksmē runā par nepieciešamību veidot jauno krievu pasaules uzskatu. Viņš pat citēja Bībeli bērnu centra atklāšanas ceremonijā," piebilst Grils.

Grils saka, ka Putins uzskata, ka viņa misija ir "aizsargāt Krievijas jaunatnes ietekmi" un salīdzina to ar Jēzus Kristus centieniem, kas sūtīja divus zvejniekus izplatīt Dieva vārdu.

Viņš piebilst, ka Putins uzstāj, ka nevēlas dalīties tikai ar kristīgu vēstījumu, un minējis četras "tradicionālās krievu reliģijas" - kristietību, islāmu, budismu un jūdaismu. "Tomēr valstī, kurā 70 procenti krievu uzskata sevi par pareizticīgiem, kristietībai ir piešķirta priviliģēta loma un tā tiek izmantota, lai attaisnotu karu Ukrainā," teikts rakstā.