Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

Gazas joslā atrasts palestīniešu masu kaps; Izraēla noliedz savu saistību ar to

© depositphotos.com

Gazas joslā atrastos palestīniešu līķus masu kapā ir apbedījuši nevis Izraēlas karavīri, bet palestīnieši, otrdien paziņoja Izraēlas vēstniecība Ženēvā.

"Apgalvojums, ka [Izraēlas Aizsardzības spēki] apbedījuši palestīniešu līķus, ir nepamatots," teikts vēstniecības paziņojumā.

Izraēlas karavīri tikai apskatīja līķus šajā kapā, meklējot izraēliešu ķīlniekus, mirušo cieņa tika ievērota, un palestīniešu līķi tika nolikti atpakaļ tajā pašā vietā, paskaidroja vēstniecība.

"Apskate tika veikta rūpīgi un tikai vietās, kur izlūkošanas dati norādīja uz iespējamu ķīlnieku klātbūtni," paziņoja vēstniecība.

Palestīniešu civilās aizsardzības vienības Gazas joslā pirmdien ziņoja, ka Hānjūnisas pilsētā pie Nasera slimnīcas ir atrasts masu kaps ar 283 līķiem.

ANO Augstā cilvēktiesību komisāra Folkera Tirka birojs, atsaucoties uz civilās aizsardzības informāciju, paziņoja, ka daži līķi bijuši ar sasietām rokām.

Tirks otrdien sacīja, ka viņu "šausminājusi" ziņa par atrastiem masu kapiem pie slimnīcām Gazas joslā, un aicināja veikt neatkarīgu izmeklēšanu par šo nāves gadījumu cēloņiem.

Pēdējās nedēļās ticis ziņots arī par līķiem, kas atrasti Al-ŠIfas slimnīcas kompleksā Gazas pilsētā.