Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas armija pakļāvusi briesmām 46 000 pasažieru, tostarp "Ryanair" un "Wizz Air" pasažierus

© Pixabay.com

Lidojumus no Apvienotās Karalistes ir ietekmējuši globālās pozicionēšanas sistēmas (GPS) traucējumi reģionā, kurus, domājams, izraisījusi Krievija, ziņo The Sun.

Pamatojoties uz GPSJAM.org veikto ierakstu analīzi, The Sun ziņo, ka kopš pagājušā gada augusta ir bijušas vairāki tūkstoši navigācijas kļūdu, to starpā Ryanair - 2300, bet Wizz Air gandrīz 1400. British Airways un easyJet arī saskaras ar GPS traucējumiem, lai gan mazākā mērogā - attiecīgi tikai 82 un 4 gadījumi.

Apvienotās Karalistes Civilās aviācijas pārvalde norāda, ka traucēšana bieži ir saistīta ar militārām operācijām, taču tas nenozīmē, ka to tiešais mērķis ir komerciālās lidmašīnas.

"GPS traucēšana tieši neietekmē lidmašīnas navigāciju, un, lai gan tā ir zināma problēma, tas nenozīmē, ka lidmašīnas darbs tiek traucēts ar nolūku," skaidro Glens Bredlijs, iestādes lidojumu operāciju vadītājs.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, īpaši Kaļingradas apgabalā, Eiropā tiek regulāri ziņots par GPS navigācijas problēmām. Atgādinām, ka martā tika ziņots, ka Krievija, iespējams, ir traucējusi signālu Lielbritānijas aizsardzības ministra Granta Šapas lidmašīnai, kas lidoja pie Kaļingradas.