Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Pasaulē

Lidmašīnas avārijā gājusi bojā Jaroslavļas "Lokomativ" hokeja komanda

© Scanpix

Krievijā trešdien nogāzusies pasažieru lidmašīna, kurā atradās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda "Lokomotiv", kurā spēlē arī Kārlis Skrastiņš, un gājuši bojā 43 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, paziņojušas Krievijas amatpersonas.

Viens no izdzīvojušajiem ir "Lokomotiv" uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, bet otrs - lidmašīnas apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs, kas abi smagā stāvoklī atrodas atrodas reanimācijā, informēja Jaroslavļas ātrās palīdzības klīniskajā slimnīcā. Pēc slimnīcā sniegtajām ziņām, Gaļimovam ir 80% ķermeņa apdegumi un lūzumi.

Latvijas Ārlietu ministrijā aģentūru BNS informēja, ka Skrastiņš, kurš ir komandas pamatsastāva spēlētājs, bijis lidmašīnas pasažieru sarakstā, taču nav oficiāla apstiprinājuma, ka viņš patiešām atradies lidmašīnā.

No lidmašīnā esošajiem 45 cilvēkiem 37 bijuši hokejisti un komandas personāls, bet astoņi - apkalpes locekļi..

Pēc lidostas pārstāvju neoficiāli žurnālistiem teiktā, lidmašīna paceļoties nobraukusi no skrejceļa, pacēlusies metru pusotru virs zemes, ar šasijām aizķērusi elektrības vadu un nogāzusies. Aviolaineris ietriecies signalizācijas ugunīs un iekritis grāvī.

Laika apstākļi bijuši labi - skaidrs laiks ar nelieliem mākoņiem.

Pēc amatpersonu neoficiāli teiktā, visticamāk, katastrofa notikusi tehnisku iemeslu dēļ.

"Tā ir taisnība, nokrita lidmašīna ar "Lokomotiv" komandu," aģentūrai BNS teica "Lokomotiv" preses sekretārs Vladimirs Malkovs, kurš ar komandu izbraukumā nedevās. "Vairāk pašlaik neko nezinām, viens vai divi cilvēki ir kritiskā situācijā," viņš sacīja.

Lidmašīnā bija jābūt arī Skrastiņam, kurš ar komandu devās uz spēli Minskā.

Malkovs nevarēja apstiprināt, kuri spēlētāji iekāpuši lidmašīnā, jo pats tobrīd nav bijis klāt. No plašāka skaidrojuma Malkovs atturējās, sakot, ka klubā ir traģēdija, kuru viņš nespēj komentēt.

Informēta persona Krievijas tiesībsargājošajās institūcijās pastāstīja, ka lidsabiedrības "Jak-servis" lidmašīna "Jak-42" izlidoja no Tunošnas lidostas Jaroslavļā, bet pēc pacelšanās sasvērās pa kreisi un nogāzās 500 metru no lidostas.

Lidmašīnu pacelšanās no Jaroslavļas lidostas un nolaišanās tajā pēc katastrofas tika pārtraukta.

Viena no spēcīgākajām KHL vienībām "Lokomotiv" ar šo lidmašīnu bija ceļā uz Minsku, kur ceturtdien bija paredzēta komandas šīs sezonas pirmā spēle ar vietējo klubu "Dinamo".