Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Kuģa avārijā Austrālijas piekrastē 13 bojāgājušie

Austrālijai piederošās Ziemassvētku salas piekrastē nogrimstot kuģim, ar kuru, kā šķiet, vesti nelegālie imigranti, dzīvību zaudējuši 13 cilvēki, bet vairāki desmiti pazuduši, svētdien pavēstīja amatpersonas.

Pēc tam, kad apvidus novērošanas gaitā ūdenī koka atlūzu un glābšanas vestu vidū pamanīti 13 līķi, uzsākta izdzīvojušo pilna apjoma meklēšanas operācija, kurā iesaistīti 15 kuģi un desmit lidaparāti, sacīja iekšlietu ministrs Džeisons Klērs.

"Tā ir meklēšanas un glābšanas operācija, kas tiek īstenota centienos atrast dzīvus cilvēkus," Klērs sacīja žurnālistiem, negadījumu raksturojot, kā "vēl vienu šausminošu traģēdiju, vēl vienu atgādinājumu tam, cik šādi braucieni ir bīstami".

Kad trešdien dreifējošo kuģi pirmo reizi pamanījuši no robežsargu lidaparāta, amatpersonas "uz klāja identificējušas aptuveni 55 cilvēkus. Pārsvarā tie bija pieauguši vīrieši, bet arī nedaudz sieviešu un bērnu", sacīja ministrs.

Ceturtdien karakuģis "HMAS Warramunga" nosūtīts, lai pārtvertu kuģi, tomēr tas jau bija pazudis. Apvidus novērošanas operāciju gaitā nekas netika pamanīts līdz piektdienai, kad no gaisa ievērots "iegrimis korpuss", paskaidroja ministrs.

Kad šajā apvidū ieradās "HMAS Warramunga", tur ūdenī pamanīti peldam koka gabali un glābšanas vestes. Pirmais līķis atrasts piektdien vakarā, bet līdz svētdienas rītam - vēl 12 bojāgājušie.