Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika

Maskava: ES nostāja Krimas jautājumā ir "neadekvāta"

© F64

Krievijas Ārlietu ministrija piektdien Eiropas Savienības (ES) nostāju Krimas jautājumā nodēvēja par "neadekvātu".

"Norādām, ka ES kārtējo reizi ir noburkšķējusi savu neadekvāto pozīciju Krimas jautājumā. Dažiem ES dalībvalstu līderiem un Briseles pārstāvjiem vēl nāksies iemācīties cienīt tautas brīvu izvēli un gribu, par ko citos kontekstos viņi tik ļoti mīl spriedelēt," teikts ministrijas oficiālajā paziņojumā par Rīgā notikušā ES Austrumu partnerības samita rezultātiem.

Pašu Austrumu partnerības programmu ministrijā uzskata par "ideoloģizētu ģeopolitisku projektu", uz kura īstenošanu negatīva ietekme ir dažām ES valstīm "ar to vēsturiskajiem antikrieviskajiem kompleksiem".

"Samits jauns, bet dziesma - vecā," rezumēja ministrijā.

Piektdien Rīgā noslēdzās ES Austrumu partnerības samits. Gala deklarācijā ES dalībvalstis nosodīja Krievijas īstenoto Krimas aneksiju.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un martā to anektēja. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas, finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.