Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Politika

Argentīnas prezidents nosauc Kolumbijas kolēģi par "teroristu" un "slepkavu"; Kolumbija nepaliek atbildi parādā

© pexels.com

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Kolumbijas Ārlietu ministrija pamatoja izraidīšanu ar Mileja "nomelnojošajiem" izteikumiem, kas izskanējuši viņa intervijā ASV telekanālam CNN, kura vēl nav pilnībā pārraidīta.

"Argentīnas prezidenta izteikumi ir pasliktinājuši mūsu nācijas uzticību papildus prezidenta Petro, kurš tika demokrātiski ievēlēts, cieņas aizskaršanai," teikts ministrijas paziņojumā.

Milejs, kurš novembrī uzvarēja prezidenta vēlēšanās un 10.decembrī stājās amatā, ir izpelnījies uzmanību ar niknu retoriku, tostarp pielīdzinot abortu slepkavībai.

Kolumbijas Ārlietu ministrija neprecizēja, cik diplomātu tiks izraidīti, bet paziņoja, ka Argentīna tiks informēta par šo izraidīšanu pa "'diplomātiskiem kanāliem".

Attiecības starp Argentīnu un Kolumbiju parasti ir bijušas stabilas, bet ir pasliktinājušās Mileja prezidentūras laikā.

Kolumbija janvārī atsauca savu vēstnieku no Argentīnas pēc tam, kad Milejs nosauca pirmo Kolumbijas kreiso prezidentu Petro par "slepkavniecisku komunistu, kurš gremdē Kolumbiju". Petro ir bijušais kreiso partizānu kaujinieks.