Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_downwardPolitika

Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā  Saeimas deputātu Jāni Vitenbergu (NA),  Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.
18.mai Ziņu aģentūra LETA
Par to, kā valdība apdala pašvaldības, atstājot tām aizvien mazāku daļu no nodokļu ieņēmumiem, kā arī par iespējamo administratīvi teritoriālās reformas rezultātu koriģēšanu “nra.lv” saruna ar Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdi Gintu Kaminski.
18.mai Māris Krautmanis
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 18. maijā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.
18.mai Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA
Bijušais Slovākijas prezidents Ivans Gašparovičs piektdien pauda cerību, ka pēc nule notikušā atentāta pret premjerministru Robertu Fico dziļā sašķeltība valstī tiks mazināta.
17.mai Ziņu aģentūra LETA
Saeimas opozīcijas partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV) un bijušā Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča dibinātā partija "Kopā Latvijai" startēs kopā 2025.gada pašvaldību vēlēšanās.
17.mai Ziņu aģentūra LETA
Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.
17.mai Ziņu aģentūra LETA
Partija "Saskaņa" bija darījusi visu pareizi, piedaloties tā dēvētā Lielā tēvijas kara beigām veltītās svinības Pārdaugavā, un ne par vienu no 9. maiju nav kauns, intervijā aģentūrai LETA atzina Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, partijas saraksta līderis gaidāmajām EP vēlēšanām Nils Ušakovs.
17.mai Ziņu aģentūra LETA
Izraēla mainās pēc katra kara, un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.
17.mai Ziņu aģentūra LETA
Lielākajā daļā Eiropas valstu nav statistikas par to migrantu skaitu, kuri apgalvo, ka pret LGBTQ vērstās vajāšanas ir iemesls meklēt aizsardzību saskaņā ar starptautiskajām tiesībām. Taču nevalstiskās organizācijas, kas seko līdzi šai parādībai, apgalvo, ka to skaits pieaug, ziņo „NBC News”.
17.mai Portāls nra.lv
Uz Lietuvas Ārlietu ministriju ceturtdien izsaukts Krievijas vēstniecības pārstāvis, kuram iesniegta protesta nota par Lietuvas amatpersonu iekļaušanu Krievijas Iekšlietu ministrijas meklēto personu sarakstā par lēmumiem, ko tās pieņēmušas, pildot tiešos pienākumus, paziņoja Lietuvas Ārlietu ministrija.
17.mai Ziņu aģentūra LETA
ASV valdība ceturtdien spērusi soli, lai klasificēt marihuānu kā mazāk bīstamu narkotiku, kas nozīmē, ka cilvēkiem, kuri lieto vai glabā šo vielu, turpmāk, visticamāk, nebūs jānonāk cietumā.
17.mai Ziņu aģentūra LETA
Topošā Nīderlandes labējā koalīcija plāno pārcelt valsts vēstniecību Izraēlā no Telavivas uz Jeruzalemi.
16.mai Ziņu aģentūra LETA
Moldovas parlaments ceturtdien atbalstīja ierosinājumu 20.oktobrī rīkot referendumu par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) un vienlaicīgi arī prezidenta vēlēšanas.
16.mai Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Televīzijas (LTV) Redakcionālā padome pašlaik neizskata iespēju atcelt multimediju platformā "Rus.lsm" plānotās Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu debates krievu valodā, aģentūru LETA informēja LTV.
16.mai Ziņu aģentūra LETA
Vācijas policija veikusi reidus korupcijā aizdomās turēta deputāta īpašumos, ceturtdien paziņojušas amatpersonas.
16.mai Ziņu aģentūra LETA
Turcijas tiesa ceturtdien piespriedusi 42 gadu cietumsodu bijušajam Tautas demokrātiskās partijas (HDP) līdzpriekšsēdētājam Selahatinam Demirtašam par līdzdalību 2014.gada vardarbīgajos protestos, kas izcēlās pēc tam, kad teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki ieņēma Sīrijas pilsētu Ainelarabu.
16.mai Ziņu aģentūra LETA
Piecpadsmit Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis trešdien vēstulē Eiropas Komisijai (EK) paudušas vēlmi pēc jauniem veidiem cīņā ar nelegālo imigrāciju, tostarp nosūtīt daļu no migrantiem uz trešajām valstīm.
16.mai Ziņu aģentūra LETA