Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlase septembrī aizvadīs pārbaudes spēli pret Armēniju

© f64

Latvijas Futbola federācija pavēstījusi, ka panākta vienošanās par draudzības spēles aizvadīšanu ar Armēnijas izlasi. Spēle notiks trešajā septembrī un būs Latvijas valstsvienības pēdējā pārbaude pirms „Euro 2016” atlases cikla sākuma.

Pēdējo reizi Latvijas nacionālā futbola izlase vienkopus satikās Eiropas vecākā starptautiskā futbola turnīra – Baltijas Kausa izcīņas ietvaros Liepājā, kad Mariana Pahara vadītajai komandai izdevās nosargāt trofeju savā īpašumā. Vasaras mēnešos pārbaudes spēles valstsvienībai nebija paredzētas, tādējādi 3.septembrī Latvijā paredzētā pārbaudes spēle pret Armēniju mūsu komandai kļūs par pēdējo pārbaudi pirms 9.septembrī Astanā paredzētās kvalifikācijas turnīra atklāšanas spēles pret Kazahstānu. Spēle notiks Latvijā, taču par tās precīzu laiku un vietu tiks paziņots vēlāk.

Latvijas nacionālā futbola izlase savā pastāvēšanas vēsturē pret Armēniju ir spēlējusi tikai vienu reizi. Tas notika 2009.gada 11.februārī "Tsirion" stadionā, Kiprā, kad pārbaudes spēlē tiks fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0.

Šobrīd Armēnija FIFA rangā ieņem 41. vietu (Latvija ir 103. vietā), bet tās treneris ir Šveices futbola speciālists Bernārs Šalandess, kurš agrāk bija arī Latvijas izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina treneris „Sion” komandā. Armēnijas izlases rezultatīvākais spēlētājs (15 gūti vārti) ir Dortmundes „Borussia” pussargs Henriks Mhitarjans.

Armēnijas izlase vēl nekad nav iekļuvusi Eiropas vai pasaules čempionāta finālturnīrā. „Euro 2016” atlases grupā tā ielozēta ar Portugāli, Dāniju, Serbiju un Albāniju. Tieši pret Dāniju armēņi izcīnīja vienu no iespaidīgākajām uzvarām savas izlases vēsturē – PK2014 atlases ciklā Kopenhāgenā dāņi tika sagrauti ar 4:0.

Šogad Armēnijas izlase aizvadījusi četras pārbaudes spēles, trīs no tām pret Pasaules kausa finālturnīra dalībniecēm. Ar 0:2 tika zaudēts Krievijai, ar 1:3 Alžīrijai, bet pasaules čempiones Vācijas pārākums tika atzīts ar 1:6.

Latvijas futbola valstsvienība "EURO 2016" kvalifikācijas turnīrā ielozēta "A" apakšgrupā kopā ar Nīderlandes, Turcijas, Čehijas, Īslandes un Kazahstānas valstsvienībām. "EURO 2016" kvalifikācijas turnīrs startēs šī gada rudenī un noslēgsies 2015.gada oktobrī, bet izslēgšanas spēles paredzētas nākamā gada novembrī. Pirmā spēle paredzēta devītajā septembrī pret Kazahstānu, un izlases sastāvu Marians Pahars šai spēlei un pārbaudei pret Armēniju paziņos augusta otrajā pusē.