Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"VEF” turpina baroties no "Ventspils” siles

"VEF" jaunais galvenais treneris Nikolajs Mazurs veido simpātisku komandu © f64

Abi Latvijas spēcīgākie basketbola klubi turpina komplektēt savus sastāvus, lai nākamajā sezonā startētu Latvijas čempionātā un pārstāvētu mūsu valsts godu dažādos Eiropas turnīros. Lai arī vasaras sākumā šķita, ka „VEF” šogad spers soli atpakaļ, jaunākā informācija liecina, ka tieši rīdzinieki varētu atkal kļūt par Latvijas basketbola spēka centru.

Pagājušā sezona „VEF” izvērtās par katastrofu – Eirolīgas kvalifikāciju rīdzinieki sāka un beidza pilnīgi negatavi, komandas sastāvs bija nesaprotams un haotisks. Ātri pienāca gals arī dalībai Eiropas kausā, tāds pats scenārijs arī „VTB” mačos, bet kā pamatīgs, trekns punkts sezonai bija zaudējums „Ventspils” basketbolistiem Latvijas čempionāta finālsērijā. Pēc šādas sezonas stostījās ne tikai funkcionāri, ar Edgaru Jaunupu priekšgalā, bet arī nedaudzie Rīgas kluba fani.

Krietni labāk klubam veicās starpsezonā, kurā beidzot tika atlaists lietuviešu treneris Ramūns Butauts, kura vietā stājās Nikolajs Mazurs. Nezināmu apstākļu dēļ „VEF” tomēr tika pie dalības Eiropas kausa izcīņas turnīrā, pat vēl vairāk, rīdziniekiem būs iespēja pacīnīties par dalību spēcīgākajā kontinenta turnīrā – Eirolīgā.

Iepriecinošs skats pavēršas arī uz sastāva papildinājumiem. Jau pēdējās sezonās ierasts, ka rīdzinieki ik pa laikam pasmeļas no citu Latvijas basketbola klubu apcirkņiem, taču šogad pamatīgos „jaņos” ir atstāti paši čempioni. Šobrīd „VEF” sastāvā ir četri bijušie „Ventspils” basketbolisti: Artūrs Bērziņš, Artūrs Strēlnieks, Ronalds Zaķis un Jānis Timma. Pēdējie divi pievienojās galvaspilsētas klubam šajā vasarā, būdami kurzemnieku komandas līderi. Pagaidām nav zināmi finansiālie aspekti, taču būtu interesanti uzzināt, kāda varētu būt motivācija pāriet uz klubu, kurš, visticamāk, tomēr spēlēs vienā līmenī ar „Ventspils” klubu un būs tā sīvākais konkurents cīņā par Latvijas čempiontitulu. Spriežot pēc sociālajos tīklos paustajām domām, daļai kurzemnieku lielākā sāpe ir tieši Jāņa Timmas aiziešana. Tieši Roberta Štelmahera stingrā uzraudzībā uzbrucējs brīžiem atplauka un demonstrēja atlētisku un nesavtīgu basketbolu. Vai Timma spēs šādu spēli demonstrēt arī Rīgā?