Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Gulbis ATP rangā nemainīgi 13. vietā

© scanpix

Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP reitingā vienspēlēs saglabājis iesildīto 13. vietu, kurā atrodas vairākas nedēļas. Velna ducis viņam arī sezonas kopvērtējumā. WTA rangā uzreiz trim Latvijas sportistēm jauni rekordi.

Ernests Gulbis 13. vietā atrodas kopš septembra sākuma un kopumā šajā pozīcijā kopš jūlija pavada astoto nedēļu. Pēdējo divu mēnešu laikā Ernestam epizodiski bijusi 12. vieta, bet pēdējo divu nedēļu laikā pozīcija nav zaudēta, un tas nenotiks arī tuvāko septiņu dienu laikā. Tiesa, arī augstāk šonedēļ tikt nav iespējams. 13. vieta Gulbim arvien arī sezonas ieskaitē.

Bez savainojumiem esošie konkurenti (neskaitot Huanu Martinu Del Potro) ir vairāku simtu punktu attālumā un šonedēļ, kad notiks tikai divi "ATP World Tour 250" turnīri (Kualalumpurā un Šenčženā), Ernestu vēl nevar apsteigt. Skatoties uz otru pusi jeb augšgalu – lai arī 13. vieta joprojām saglabāta, Gulbis punktu izteiksmē arvien vairāk attālinās no desmitnieka (-1255 punkti). Latvijas tenisa līderis pēdējās nedēļas laikā zaudēja pērn ar uzvaru Sanktpēterburgā nopelnītos punktus.

Gulbis šonedēļ pirmoreiz spēlēs Malaizijas turnīrā, kur ir izlikts ar 2. numuru. Tas ļauj sacensības sākt no 2. kārtas. Pirmo maču aizvadot trešdien vai ceturtdien, Gulbis sacentīsies ar kādu no kvalifikācijas uzvarētājiem – divi no viņiem veidos vienu 1. kārtas pāri.

Gulbis Malaizijā var labot savu sezonas uzvaru rekordu. Latvijas pirmais numurs Kualalumpurā ieradies ar 36-16 bilanci 2014. gadā. Vienas sezonas uzvaru rekordu viņš uzstādīja pērn, kad guva 37 uzvaras. Tāpat Ernests jau šonedēļ var sasniegt 200 uzvaru robežu augstākā līmeņa sacensībās. Lai to paveiktu, viņam jātiek līdz finālam. Gulbja kontā pašreiz ir 197 uzvaras.

Šonedēļ no Top 10 tenisistiem spēlēs divi – Kei Nišikori Malaizijā un Davids Ferers Ķīnā. Tur būs arī 11. vietā esošais Endijs Marejs, kuram ir "wild card". Viņš šobrīd atrodas ārpus sezonas astoņnieka ar reālām iespējām otro gadu pēc kārtas izlaist "ATP World Tour Finals". Pērn Londonā viņš nespēlēja, jo muguras operācijas dēļ sezonu beidza jau septembrī.

Karjeras labāko pozīciju par vienu pakāpienu uzlabojis Lukašs Rosols (#26). Jauns rekords šonedēļ arī Mecas čempionam Davidam Gofānam, kurš no 45. vietas uzkāpis uz 32., debitējot Top 40. Francijā pagājušajā nedēļā līdz pusfinālam tikušais vācietis Jans-Lenards Štrufs (+9) ir divu soļu attālumā no Top 50.